Black Tulip Flowers: hogere Valentijnsverkoop en uitbreiding van 57 ha in Ethiopië

"Valentijnsdag 2021 was precies het tegenovergestelde van wat we verwachtten," vertelt Imran Khan, directeur bij Black Tulip UAE. "In de laatste tien maanden was er geen toename in de verkoop, dus verwachtten we ook niet dat Valentijnsdag veel zou opleveren. De vraag was echter hoger dan verwacht. Vooral in de emiraten werden meer rozen verkocht en om onze klanten in de toekomst nog beter te bedienen breiden we ons bedrijf in Ethiopië uit met ongeveer 57 hectare."

Vraag oversteeg verwachtingen
"In de laatste maanden is er geen toename in de verkoop geweest. Daarom verwachtten we ook niet dat Valentijnsdag dit jaar veel beter zou zijn. Het heeft echter onze verwachtingen overstegen."

Logistieke uitdaging
Weersomstandigheden in Kenia waren gunstig dit jaar voor een goede Valentijnsproductie, maar de uitdaging bleef de logistiek. "We waren nerveus, hoe zou de logistiek verlopen? Veel landen hadden restricties wat betreft internationale vluchten," vervolgt Imran. "Omdat de aansluitingen in luchtvracht om onze rozen vanuit Kenia naar Europa en het Verre Oosten te verschepen niet goed waren, zetten we in op distributie in het Midden-Oosten en vooral de VAE."

Hoge vraag in VAE
"De verkoop rond Valentijn in de VAE was erg goed, zowel in de groothandel als in de detailhandel. Het is een instabiele markt en we hebben dit jaar meer risico genomen, maar de vraag uit de regio bleek erg groot."

 

Uitbreiding van 57ha in Ethiopië
De kweker exporteerde voor Valentijn dit jaar 3,5 miljoen rozen, tegen 3,3 miljoen in 2020. De vraag naar andere producten als alstroemeria en gipskruid steeg ook en de productie op de farm in Kenia bleek niet hoog genoeg. "Daarom breiden we uit in Ethiopië met een bedrijf van 57 hectare."

 

Voor meer informatie:
Black Tulip UAE
www.blacktulipflowers.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven