Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opleidingen en UWV creëren opleiding voor nieuwe hoveniers

Groen Uitzendburo, Zone.college, Opleidingscentrum Groene Veluwe en het UWV werken samen aan een programma voor mensen die zich laten omscholen tot aankomend hovenier. Afgelopen week zijn de eerste 15 deelnemers gestart. Zij volgen de komende 3 maanden, 2 dagen per week, de opleiding Aankomend Hovenier. De overige 3 dagen in de week lopen de deelnemers stage om de geleerde theorie in de praktijk toe te passen. Na een succesvolle stage ontvangen de deelnemers een arbeidsovereenkomst voor de duur van minimaal 6 maanden vanuit Groen Uitzendburo.

V.l.n.r. Jack de Reus (Zone.college), Berend Klein (Groene Veluwe), Abiam van Triest (Groen Uitzendburo), Petra Westerhoff (UWV), Herbert de Witte (Zone.college)

Met de opleiding, die door het Zone.college en Groene Veluwe wordt verzorgd, leren de deelnemers alles over planten, bodemkunde en bemestingsleer. Daarnaast doen ze ook praktische vaardigheden in de aanleg op, zoals beplanten, snoeien en bestraten. De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. Als de deelnemers hiervoor slagen ontvangen ze het erkende branche-certificaat Aankomend Hovenier van de VHG.

Het UWV en de verschillende arbeidsmarktregio’s werken samen met de eerder genoemde opleidingscentra om duurzame inzetbaarheid te vergroten. Het beroep hovenier staat op de lijst van kansrijke beroepen van het UWV. Dit betekent dat de kans dat iemand werkt vindt in deze functie aanzienlijk is. Bekijk via deze link de meest recente lijst met kansrijke beroepen.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: