Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stijn Baan in debat met tuinbouwcriticus Thomas Oudman

Tuinbouw zoekt en vindt nieuwe podia

De film van David Attenborough heeft veel los gemaakt. Waarom benoemde hij specifiek Nederland als voorloper in het creëren van de oplossingen voor de problemen die eerder in zijn film naar voren kwamen? Hij bleek zich vooral gebaseerd te hebben op het bekende artikel ‘This tiny country feeds the world’ op National Geographic, geschreven door de voormalig oorlogscorrespondent Frank Viviano.

Wat dit aangeeft, is de enorme kracht en impact van gerespecteerde media en influencers zoals ook bijvoorbeeld Rem Koolhaas met zijn tentoonstelling ‘Countryside the Future’ in het Guggenheim Museum in New York. Boodschappen die door hen de wereld in geslingerd worden, bereiken duizenden, zo niet miljoenen mensen. Het bovenstaande is precies waar het platform Eat This haar ontstaansrecht aan ontleent. De wereld omdraaien. Anderen jouw verhaal laten vertellen.

Stijn Baan in De Balie
Ook de livestream die ‘De Balie’ uit Amsterdam op 10 februari uitzond is weer zo’n voorbeeld. Het debatcentrum kwam op basis van het bovenstaande bij Eat This terecht om het naadje van de kous te achterhalen. Niet iedereen in Nederland was namelijk enthousiast over de mening van Sir Attenborough. Thomas Oudman van ‘De Correspondent’ gaf de tuinbouw er behoorlijk van langs.

Het resultaat was een discussie tussen Eat This bestuurslid, Stijn Baan van Koppert Cress en Thomas Oudman onder leiding van Merlijn Geurts. Dit zijn de podia waar we uitgenodigd moeten worden als tuinbouwsector, aldus het team achter Eat This. Want, zo stellen zij, vergeet niet, ‘when you don’t have a seat at the table, you are lunch’.



Voor meer informatie:
Eat This
Renee Snijders
renee@nethwork.info
Ed Smit
ed@nethwork.info 

 

Publicatiedatum: