Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drie waterinstallaties naar Congo dankzij donaties aan Stichting de Zaaier

Dankzij donaties van Stolze Installatietechniek en een schenking naar aanleiding van het jubileum van Bart Verduijn kan Stichting de Zaaier drie waterinstallaties sturen naar Noordoost Congo. Het gaat om draagbare units die op eenvoudige wijze water zuiveren.

Voorzitter Aad Verduijn: ‘We zijn enorm dankbaar voor de donaties. Schoon water is enorm belangrijk, ook om de verspreiding van een virus tegen te gaan. In Congo heerst niet alleen het coronavirus, ook de mazelen is daar actief en zeer gevaarlijk.’

500 liter schoon water
Stichting de Zaaier zet zich al 35 jaar in voor de inwoners van Noordoost Congo. Dat doen zij met kleinschalige projecten, waarbij inzet van de bewoners zelf wordt gevraagd. De waterinstallatie wordt met de hand bediend en kan wel 500 liter water per uur schoonmaken. Daar kunnen veel mensen mee worden geholpen. Nu worden er kilometers afgelegd om schoon water te verkrijgen. Dat kost veel tijd en de hoeveelheid die kan worden meegenomen is gering.

Schenkingen
Stolze heeft als specialist op het gebied van elektro- en watertechniek een schenking gedaan voor deze NUF waterinstallatie. Bart Verduijn heeft een tweede waterinstallatie mogelijk gemaakt door het bedrag in de vorm van een schenking dat hij kreeg van zijn werkgever naar aanleiding van zijn jubileum.

Bart Verduijn is de zoon van de voorzitter van Stichting de Zaaier. Hij weet dat het geld op een goede plek terechtkomt: ‘Vanwege alle verhalen aan de eettafel heb ik inmiddels een goed idee waar de stichting zich mee bezighoud. De waterunit is een concrete en directe verbetering voor de mensen daar’.

De derde installatie wordt mogelijk gemaakt door Stichting de Zaaier zelf door eerdere, kleinere donaties. Verduijn: ‘We zijn dankbaar voor alle donaties, ook deze dragen bij aan hulp voor de allerarmste.’

Naar verwachting worden de installaties in februari bezorgd.

Voor meer informatie:
Stichting de Zaaier
www.dezaaier.com 
info@dezaaier.com 

Publicatiedatum: