Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vershoudsachet verlengt houdbaarheid snijbloemen

Het is alweer bijna Valentijnsdag en in veel landen bereiden bloemenleveranciers zich hierop voor. De handel, export en distributie van verse snijbloemen beleeft in deze periode een ware piek. Er zijn echter de nodige beperkingen aan het transport van verse bloemen en de kosten zijn hoog, met name nu het aantal vluchten is afgenomen als gevolg van de Covid-19-pandemie. Eén van de grootste uitdagingen voor de snijbloemenmarkt is het vers houden van het product tijdens transport en in de retail. 

De Logfresh vershoudoplossing voor snijbloemen is één van de belangrijkste producten die AWT Biotech ontwikkelde voor de snijbloemensector. Deze oplossing is effectief voor het behoud van de versheid van snijbloemen. Volgens manager Li houden vervoerders de temperaturen laag om de versheid van de snijbloemen te bewaren. Het Logfresh-sachet gaat echter het ademen van de bloemen tegen. Dit is een zeer doeltreffende methode die voordelen biedt die met lage temperaturen niet geëvenaard kunnen worden.

 

Ruimte, gewicht en transportkosten besparen
Leveranciers in de snijbloemensector maken vaak gebruik van blokken ijs van 1 kilo om de bloemen goed te houden. Deze ijsblokken zijn zwaar en nemen veel ruimte in. Meestal worden er per pallet twee of drie ijsblokken gebruikt. De Logfresh-oplossing is slechts 6 cm lang en 3,5 cm breed. Daarnaast weegt zij praktisch niks. Ongeacht de afmetingen van de pallet kan er een sachet tussen de bloemen worden geplaatst, waarna de verpakking kan worden verzegeld. Door gebruik te maken van het vershoudsachet kunnen de transportkosten omlaag worden gebracht en zal er beduidend minder sprake van verliezen zijn gedurende het transport.

Houdbaarheid snijbloemen verlengen
Het gebruik van de vershoudsachets is doeltreffender dan ijsblokken. Volgens manager Li werden de Logfresh-sachets getest voor verschillende snijbloemen, Hieruit is gebleken dat de oplossing het effectiefst is voor anjers, chrysanten, ballonklokjes, rozen, tulpen, lelies en gipskruid. In combinatie met gekoeld transport kunnen de sachets de houdbaarheid van verse bloemen tijdens transport en bij de consument thuis tot wel een week verlengen."

Meer flexibiliteit

Het vershoudsachet zorgt er niet alleen voor dat de snijbloemen langer houdbaar zijn maar biedt leveranciers ook meer flexibiliteit in de keten. De sachets kunnen onder alle omstandigheden worden toegepast. Zo kunnen ze gedurende het transport in de doos worden geplaatst of in de vaas bij de retailer. "Deze oplossing vermindert de druk op de verkoop omdat de bloemen langer houdbaar zijn," aldus Li. 

Het vershoudsachet houdt de bloemen vers gedurende het transport maar ook nadat deze zijn verkocht. Zo hebben consumenten langer plezier van hun snijbloemen. Shanong AWT Biotech is een bedrijf met ruim 25 jaar ervaring op het gebied van onderzoek en ontwikkeling in houdbaarheidsoplossingen voor groenten, fruit en snijbloemen. Het team werkt hard aan de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor het verlengen van de houdbaarheid van snijbloemen, groenten en fruit gedurende het transport, tijdens de opslag en in de retail. Het bedrijf introduceerde al vershoudoplossingen voor snijbloemen, appelen en druiven en levert haar producten in China en daarbuiten. Het bedrijf is toonaangevend op het gebied van vernieuwende houdbaarheidstechnologieën en een aantal van haar producten zijn al officieel geregistreerd in Turkije en Colombia. Shandong AWT Biotech onderhandelt momenteel met retailers in andere regio's om haar aandeel op de internationale markt uit te kunnen breiden. Geïnteresseerde partijen kunnen contact opnemen met het bedrijf. 

 

Voor meer informatie: 
Manager Wang
Shandong AWT Biotech Co., Ltd.
WhatsApp: +86 18615225880 
WeChat: +8618615225869 
E-mail: sales@awt-biotech.com 
www.chinesepost-harvest.com 

Publicatiedatum: