€20 miljoen aan drugs in bloementransporten ontdekt bij grote Finse vangst

In het internationale drugsnetwerk over verschillende landen, dat meerdere jaren actief is geweest, werden verschillende types drugs kunstig verborgen in transporten van Nederlandse bloemen en planten. De Finse politie heeft een enorm smokkelschema ontdekt, dat het land overspoelde met drugs uit Nederland, verstopt in bloementransporten. 

Volgens het onderzoek waarin politie uit Helsinki, Häme, Zuidoost Finland, en Ostrobothnia samenwerkten met de NBI (Fins nationaal onderzoeksbureau), vonden er tenminste 17 drugstransporten plaats tussen midden 2018 en mei 2020, met een waarde van minimaal €20 miljoen, rapporteerde nationale omroep Yle. 

De belangrijkste klanten van wat werd omschreven als een 'grote, systematische drugsimport en -transportorganisatie', waren twee aparte criminele organisaties uit regio Helsinki. De een bestaat vooral uit mensen uit Oost-Afrika, en de andere vooral uit mensen uit het Midden-Oosten. 

"Dit is een goed voorbeeld van hoe het op dit moment staat met de georganiseerde drugshandel en -criminaliteit in de regio rondom de hoofdstad: heel internationaal. Voorheen was de drugshandel in handen van motorbendes, maar nu hebben groepen van buitenlandse origine een enorme impact," zei Markku Heinikari van politie Helsinki tegen Yle. Volgens het onderzoek gingen drie van de zeventien ladingen drugs via Finland naar Stockholm, Zweden. 

Lees het volledige artikel op www.sputniknews.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven