Isabelle Henin Spindler, Red Lands Roses, over Valentijnsdag:

Kenia: "Betere vraag, maar vracht blijft een uitdaging"

Over minder dan twee weken wordt in veel landen over de hele wereld op 14 februari Valentijnsdag gevierd. Veel kwekerijen zitten momenteel midden in hun Valentijnszendingen, net als de Keniaanse rozenkwekerij Red Lands Roses. Zij zijn gespecialiseerd in het kweken en exporteren van trosrozen en tuinrozen en Isabelle Henin Spindler, directeur van de kwekerij, is blij met de vraag van dit jaar, maar de vrachtcapaciteit en de hoge vrachtkosten blijven dit jaar een uitdaging.

Isabelle Henin Spindler en Rita Wanjiku van Red Lands Roses op de IFTF 2019 in Vijfhuizen, Nederland.

Red Lands Roses is gevestigd in Ruiru, 35 km ten noordoosten van Nairobi, Kenia, op een hoogte van 1.800 meter boven de zeespiegel, waar ze een assortiment van ongeveer 200 rozenvariëteiten telen. Hun bloemen worden over de hele wereld verscheept: Japan, Australië, China, Hong Kong, Singapore, VS, Letland, Frankrijk, Italië, Zweden, Kazachstan, Azerbeidzjan, Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk; maar hun grootste afzetmarkt is Rusland.

Ze leveren 100% direct aan al hun markten en als ze kijken naar de vraag en de prijzen voor hun Valentijnsbestellingen, is Spindler tevreden. "De vraag is beter dan vorig jaar." Ook over de kwaliteit is ze tevreden. "Het weer is zoals we gewend zijn zonnig en droog geweest en vervolgens is de kwaliteit erg goed."

De grootste uitdaging dit jaar is echter het vrachtvervoer. "De capaciteit is beperkt en de vrachtkosten zijn erg hoog, bijna dubbel zo hoog," zegt ze. Dus, hoe gaan ze daarmee om? "We doen onze vrachtreserveringen op voorhand en we leveren één nacht voor vertrek. Op die manier zijn we verzekerd van ruimte in het vliegtuig."

Valentijnsdag is een belangrijke dag voor Red Lands Roses. "Als het een belangrijke dag is voor onze klanten, dan is het dat ook voor ons." Rood is de meest gevraagde kleur, gevolgd door wit, roze en tuinrozen in alle kleuren. Sinds 28 januari zijn ze druk bezig met het verzenden van hun Valentijnsbestellingen en de laatste Valentijnszendingen zullen naar verwachting op 8 februari de kwekerij verlaten.

Er is echter weinig tijd om uit te rusten, want Internationale Vrouwendag op 8 maart volgt snel. Deze dag is een belangrijke bloemenfeestdag in Rusland.

Voor meer informatie:
Rita Wanjiku
Red Lands Roses
salesrita@redlandsroses.co.ke
www.redlandsroses.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven