Decor Breeding presenteert cyclamenvariëteiten in nieuwe video

De Israëlische cyclamenveredelaar Decor Breeding heeft onlangs een nieuwe video uitgebracht waarin ze hun nieuwe 20251 Mediterrane Cyclamenrassen presenteren. In hun kas in Kfar Ruth presenteert medeoprichter Amir Drori de rassen die zijn geselecteerd voor aanplanting in een mediterraan klimaat.

Volgens Drori verdragen deze rassen in een mediterraan klimaat een goede weerstand tegen hoge temperatuur, droogte en hoge straling. "Deze resistentie is gunstig voor de groei van de planten, en voor de planten buiten, in de tuin."

Hoge resistentie
"Het voordeel van resistentie tegen mediterrane weersomstandigheden is belangrijk om een betere weerstand te hebben tegen schimmelziekten, zoals botrytis, coletotrichum, phosarium en meer," legt hij uit. "Onze rassen zijn minder vatbaar voor deze schimmelziekten. Tot nu toe passen wij geen enkele behandeling tegen schimmelziekten toe. "

Snelle groei en bloei bij hoge temperatuur
Daarbovenop selecteren ze ook de variëteiten met een snelle groei en variëteiten die gemakkelijk bloeien bij hoge temperaturen. "Dit jaar hadden we in september temperaturen in Israël waardoor de plantengroei meer vegetatief was en minder reproductief. Grote planten, veel bladeren en een aanzienlijke vertraging in de bloeitijd. Dit veroorzaakte meer schimmelziekten en een verlies aan inkomsten."

Sterftepercentage is de grootste kostenpost in de cyclamenteelt
"De grootste kostenpost bij de teelt van cyclamen is het sterftecijfer van de planten," legt hij uit. "Een betere weerstand tegen de mediterrane klimaatomstandigheden verlaagt dus het sterftecijfer en verbetert zo de rentabiliteit."

Decor Breeding is ongeveer 15 jaar geleden met hun selectie begonnen en de afgelopen 3 jaar hebben ze geen selecties meer gemaakt voor meer resistente plantenrassen. "Dit omdat onze rassenpopulatie al een relatief goede resistentie heeft." besluit Drori.

Benieuwd om de Decor Breeding cyclamen uit te proberen? Mail ze voor gratis monsters.

Voor meer informatie:
Amir Drori
Decor Breeding
info@decorbreeding.com
www.decorbreeding.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven