Nieuwe composteerbare verpakkingen kunnen de houdbaarheid van versproducten verdubbelen

Producent van composteerbare verpakkingen TIPA en houdbaarheidsverlengingsspecialist PerfoTec werken samen om volledig composteerbare verpakkingen aan te bieden, die ook nog eens de houdbaarheid van verse producten verlengen. Het resultaat is een laser micro geperforeerde, composteerbare folie, welke de ideale verpakkingseigenschappen biedt, voedselverspilling tegengaat en de CO2-uitstoot vermindert. De gecombineerde technologieën van TIPA en PerfoTec kunnen de houdbaarheid van fruit, groenten en bloemen tot wel 2x verlengen.

Test onder 12 º 

De prestatie van de composteerbare verpakking van TIPA is gelijk aan conventioneel plastic, maar is composteerbaar zonder giftige resten, microplastics of andere verontreinigende stoffen. De verpakkingsoplossingen sluiten naadloos aan op industriële productie- en verpakkingsmachines. De gepatenteerde ‘High Precision Laser’- technologie van PerfoTec maakt micro laserperforaties in de verpakking en geeft het versproduct daarmee een langere versheid en houdbaarheid. Deze technologieën bieden samen een innovatieve oplossing voor productverpakkingen, terwijl retailers en eindgebruikers een langere houdbaarheid van producten krijgen.

De samenwerking is een reactie op de toenemende vraag van de consument om voedselverspilling te verminderen en plasticvervuiling tegen te gaan. Ongeveer 85 procent van de Britse consumenten vindt dat composteerbare verpakkingen moeten worden gebruikt om voedsel in te pakken als alternatief voor plastic. De industriële vraag naar milieuvriendelijke vervanging voor plastic, die de productkwaliteit niet in gevaar brengen, stijgt ook. Een groeiend marktaandeel voor milieuvriendelijke alternatieven voor conventioneel plastic, zoals composteerbare folies, zal naar verwachting een belangrijke bijdrage leveren aan de groei van de wereldwijde markt voor flexibele verpakkingen. Het marktaandeel zal naar verwachting toenemen van $160,8 miljard tot $200,5 miljard in 2025.

 

Bas Groeneweg, CEO van PerfoTec: “Na maanden van testen met deze film realiseerden we ons dat TIPA's composteerbare film in combinatie met PerfoTec's gepatenteerde laserperforatie verreweg de beste houdbaarheid voor fruit, groenten en bloemen opleverde. Het zorgt voor een langere houdbaarheid en versheid, wat resulteert in minder kwaliteitsverlies, dus minder voedselverspilling en een kostenbesparing voor producenten en retailers.” “Samenwerken met TIPA om composteerbare verpakkingen te maken die beter presteren dan conventioneel plastic, is een enorm spannende stap voorwaarts voor duurzame verpakkingen. We zijn verheugd ons steentje bij te dragen in de strijd tegen kwaliteitsverlies, voedselverspilling en plasticvervuiling. "

Ayellet Zinger, VP Sales bij TIPA: “Door onze technologieën te combineren, vormen TIPA en PerfoTec een synergetische combinatie die flexibele verpakkingen voor producten optimaliseert.” “We hebben een uitzonderlijk product gecreëerd dat de houdbaarheid van fruit, groenten en bloemen verlengt met een beschermende en volledig composteerbare film die net als een schil van het product uiteenvalt. TIPA en PerfoTec bieden een enorme toegevoegde waarde voor flexibele productverpakkingen, het verminderen van voedsel- en verpakkingsafval en bieden oplossingen voor de toekomst van duurzame verpakkingen.”

Voor meer informatie:
Perfotec
info@perfotec.com 
www.perfotec.com 

TIPA
www.tipa-corp.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven