Ecuadoraanse rozenteler Federico Santa Cruz, Everbloom Roses:

"Onzekerheid blijft de uitdaging"

Ook al is Valentijnsdag niet de belangrijkste feestdag, januari en februari zijn de maanden waarin ze de meeste rozen verkopen. "In deze maanden exporteren we 30% meer dan in andere maanden," vertelt Federico Santa Cruz, verkoopmanager bij Everbloom Roses. Deze Ecuadoraanse farm stuurt veel rozen uit voor de Vrouwendag en Rusland is dan ook een populaire bestemming. De vraag en verkoop was dit jaar ongeveer gelijk aan voorgaande jaren.


Eduardo Chandi, en Federico Santa Cruz en zijn vrouw Sofia Chandi, van Everbloom Roses op de FlowersExpo 2019 in Moskou, Rusland.

Rozen met lange steel
Everbloom staat bekend om hun rozen met lange steel die ze telen op zes hectare in de Carchi provincie in Ecuador, op 3100 meter boven zeeniveau. "Onze gemiddelde lengte is 75 cm, terwijl dat op de meeste Ecuadoraanse farms ongeveer 55 cm is, denk ik."

Valentijnsdag
Tussen 25 januari en 5 februari verlaten de Valentijnsrozen het bedrijf. Dit is echter niet de belangrijkste dag. "Slechts 20% van ons assortiment bestaat uit rode rozen en we versturen niet veel over zee. Daarnaast gaan er maar een paar dozen naar de VS en Estland waar deze dag veel wordt gevierd, maar 99,9% gaat naar de retail in Rusland, Oekraïne, Kazachstan, Moldavië en Armenië."

Voor meer informatie:
Everbloom Roses Ecuador
Federico Santa Cruz
f.santacruz@everbloomroses.com
www.everbloomroses.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven