Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanplantsubsidie van Provincie West-Vlaanderen steunt landbouwers en boomkwekers

De Provincie West-Vlaanderen lanceert een aanplantsubsidie voor land- en tuinbouwers die een beplantingsplan tot uitvoering brengen in het kader van een vergunningsdossier of die hun bedrijf beter willen integreren in het landschap. Concreet kunnen ze rekenen op 75% terugbetaling als ze hun streekeigen plantmateriaal aankopen bij West-Vlaamse boomkwekers. Het initiatief kadert in het relanceplan van de Provincie West-Vlaanderen voor de land- en tuinbouwsector.

een beplantingsplan

In het vergunningstraject hechten overheden veel belang aan de integratie van land- en tuinbouwbedrijven in het landschap. Land- en tuinbouwers die rekening houden met de omgeving, creĆ«ren meteen ook een draagvlak voor landbouw in de maatschappij. Met een aanplantsubsidie ondersteunt de Provincie West-Vlaanderen land- en tuinbouwers die hun beplantingsplan dit plantseizoen realiseren of die hun bedrijf beter willen integreren in het landschap. Tegelijk stimuleert ze de afzet van plantgoed uit de West-Vlaamse boomkwekerij.

Klik hier voor meer informatie

Publicatiedatum: