Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"De boer wil gewoon ondernemen, laat hem zelf beslissen hoe hij het uitvoert"

Tholen - Politici van zes politieke partijen gingen gisteren in debat over de transitie naar duurzame landbouw. De Tweede Kamerverkiezingen komen er immers aan op 17 maart en dus wilden Natuur & Milieu, Greenpeace Nederland, de Transitiecoalitie Voedsel, Bionext en de TAPP Coalitie weleens weten wat de zes zorgvuldig uitgekozen partijen (volgens de organisatie maken zij echt kans om een serieuze coalitie te vormen) van plan zijn én vinden.



'Motiediarree' 
Onder meer Arne Weverling, scheidend Tweede Kamerlid namens de VVD, roerde zich flink in het debat. Hij bleef in een debatronde over veranderende verdienmodellen voor boeren wijzen op het belang van innovatie. "De kennis en kunde die wij hebben in de land- en tuinbouw is geweldig." 

Arne hekelde de 'motiediarree' waarmee Den Haag de wereld volgens hem beter wil maken, maar dat zonder goed te weten wat er op het erf speelt. "De boer wil gewoon ondernemen, laat hem zelf beslissen hoe hij het uitvoert." 


Joris en Arne in debat

Ondernemerschap centraal
Arne ging in debat over de verdienmodellen met D66'er Tjeerd de Groot (op nr. 12) en Joris Thijssen, op nr. 7 op de PvdA-lijst. Volgens Tjeerd is het huidige systeem niet goed voor boeren. "Als je de boer in zijn kracht wil zetten, moet de druk op intensivering er uit. Anders houd je maar een paar boeren en tuinders over. Je moet toe naar meer boeren en tuinders die op een goede manier hun geld verdienen." 

Joris en Arne waren het hier mee eens. Arne: "Laten we inderdaad niet weer iets toevoegen, maar het ondernemerschap centraal zetten."