Jop en Niels Hendriks lanceren webshop

Naturalbeer, voor al uw 'bloemig’ speciaalbier

Tholen - Eind vorig jaar lanceerden Jop en Niels Hendriks ‘Naturalbeer’, een webshop waar je terecht kunt voor het neusje van de zalm onder de ‘bloemige’ speciaalbieren. Zowel de consument als zakelijke klant kan er aankloppen voor smaakvol orchideeënbier, chrysantenbier en tulpenbier.

De broers, beiden nog student en in deeltijd werkzaam bij Optiflor, kennen die eerste waarschijnlijk het best. De Phalaenopsiskweker uit het Westland introduceerde reeds in 2019 de Orchid blond, een ‘fruitig en hoppig’ speciaalbiertje gebrouwen met extracten van de geurende vlinderorchidee.

In eerste instantie was dit biertje alleen bedoeld als relatiegeschenk, vertelt Niels, maar al snel bleek er veel meer interesse voor te zijn. Leuk, maar niet de corebusiness van de kweker. Jop een Niels wilden de verkoop echter wel oppakken en besloten het gelijk breder te trekken. “Wij hebben een bijzonder product, maar recentelijk zijn er binnen de sierteelt nog een aantal andere speciaalbieren met botanische ingrediënten in omloop gebracht. Zo heb je het Belgisch chrysanten bier van Gediflora, gemaakt met een chrysantenextract genaamd ‘Mum beer’; en presenteerde recentelijk bollenkwekerszoon Thijs Rotteveel uit het Noord-Hollandse Breezand ‘Polders tulips beer’. Omdat deze in de buurt nergens te krijgen zijn, besloten we ze op te nemen in ons assortiment.”

Naturalbeer biedt de bieren aan op de website, maar poogt ze ook bij (Westlandse) ondernemers in het assortiment te krijgen. “Zo hebben een aantal slijterijen, zoals Mitra in Monster, Slijterij van Lenteren uit Maasdijk, Brother Beer in Spijkenisse, de Roode Prins in Wateringen en Slijterij Wijnhandel Madeira in 's-Gravenzande onze bieren in het assortiment opgenomen, en vindt je het Orchid beer sinds kort ook bij de Jumbo in Poeldijk. Daarnaast melden zich ook steeds vaker bedrijven van buiten de regio met belangstelling.”

De gebroeders Hendriks brouwen niet zelf, dat is in handen van professionele brouwers. Wel houdt Naturalbeer een eigen voorraad aan. “We kopen de bieren in bij de desbetreffende bedrijven. Bij Opti-flor is dat het grootste gedeelte van de batch (minus een klein gedeelte voor eigen klanten), bij andere bedrijven om de zoveel tijd een bepaalde hoeveelheid. Voor levering binnen de regio kan je kiezen voor de optie gratis thuisbezorgd. Je ziet ons dan voor de deur verschijnen. Buiten het Westland en eventueel in het buitenland maken wij gebruik van pakketdiensten als Post NL en DPD.”

Er bestaan meerdere speciaalbieren met unieke botanische ingrediënten, zoals bijvoorbeeld brouwerij Lowlander uit Amsterdam, die eind vorig jaar een biertje presenteerde met dennennaalden. Ook zijn er veel buitenlandse brouwerijen die natuurlijke ingrediënten combineren met bier, wat van zichzelf overigens ook al een natuurlijk product is. “In de toekomst hopen we het assortiment zeker verder uit te kunnen breiden, maar we willen vasthouden aan ons concept. Alle bieren moeten een opvallend kleurrijk en smaakvol ingrediënt bevatten en het moeten echte streekproducten zijn.”

Voor meer informatie:
Naturalbeer
Niels Hendriks 
E: info@naturalbeer.nl 
www.Naturalbeer.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven