Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vier nieuwe partners voor Dutch Greenhouse Delta

Hoogendoorn Growth Management, Signify, Logiqs en Koppert Biological Systems zijn dit jaar aangesloten bij Dutch Greenhouse Delta. In totaal telt het collectief nu 25 partners om met z'n allen een tuinbouwecosysteem aan te bieden voor de Europese van-boer-tot-bord-doelstelling bestaande uit wetenschap, ondernemerschap, onderwijs en overheid.

‘’Met de komst deze vier nieuwe partners wordt een enorme schat aan kennis en ervaring in alle tuinbouwdisciplines toegevoegd’’, aldus Eric Egberts, CEO van Dutch Greenhouse Delta. 

Samen uitdagingen aanpakken
"We zien dat de globalisering heel snel gaat, maar tegelijkertijd zien we dat landen hun grenzen sluiten. De vraag naar gezond, vers, duurzaam en lokaal geteeld voedsel neemt daardoor enorm toe. Ook de schaal en complexiteit van projecten neemt toe. Als we deze uitdagingen gezamenlijk aanpakken, kunnen we een substantiële bijdrage leveren aan het aanbod van voldoende gezond, betaalbaar en veilig voedsel dat duurzaam en lokaal is geproduceerd. Hoogendoorn Growth Management, Signify, Logiqs en Koppert Biological Systems zijn een mooie aanvulling om bij te dragen aan het realiseren van deze ambitie" stelt Eric Egberts.

Angela Barendregt, Projectmanager International Business & Strategy bij Hoogendoorn legt uit waarom zij partner van DGD zijn geworden; ‘’In een wereld waar verandering een constante factor is, moeten tuinbouwbedrijven razendsnel innoveren. Ketensamenwerking kan in deze wereld worden gezien als de sleutel om de ontwikkeling van nieuwe technologieën te versnellen. Dutch Greenhouse Delta kan worden beschouwd als een routebepaler voor veel telers in de wereld, die op zoek zijn naar innovatieve en duurzame technologische oplossingen".

“Nu voedselveiligheid en het lokaal produceren van vers en gezond voedsel steeds belangrijker aan het worden is, is het zaak dat Nederlandse bedrijven samenwerken", zegt Han Bruins, Global Segment Manager City Farming bij Signify. "De Nederlandse tuinbouw en gerelateerde bedrijven zijn wereldleider op het gebied van duurzame voedsel teelt en het vinden en aanbieden van geïntegreerde oplossingen voor de problemen waarmee alle grote steden in de wereld momenteel mee worden geconfronteerd. Onze gezamenlijke aanpak en technologische kennis op het gebied van tuinbouw heeft een reputatie en deze moeten wij verder internationaal uitbouwen.” 

"Onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) toont aan dat het in de voedselproductie van de toekomst meer om techniek zal draaien", licht Gert-Jan van Staalduinen, eigenaar van Logiqs, hun deelname toe. "De integratie van onze interne logistiek met hightech computers, sensoren en robots zal zorgen voor de productie van gezonde en veilige gewassen, zowel voor de glastuinbouw als voor Vertical Farming. Ik ben ervan overtuigd dat samenwerking met partijen, die elk hun expertise hebben, de sleutel tot succes vormt."

 

Koppert Biological Systems; Clusteren van kennis en expertise in één sterk partnerschap

Yassin Lahiani, Export Manager MENA & India bij Koppert Biological Systems: "We zien in veel landen dat de aandacht steeds meer uitgaat naar lokale voedselproductie, voedselzekerheid en voedselveiligheid. Het aantal grootschalige complexe turnkey projecten neemt in die landen toe. Alleen door samen te werken binnen dit consortium kunnen we als Nederlandse tuinbouwondernemers pre-competitief meedingen naar deze complexe tuinbouwprojecten. DGD werkt samen met overheden en onderzoeksinstituten en clustert de kennis en expertise van de gehele keten in één sterk partnerschap.’’ 

Sinds 2017
Dutch Greenhouse Delta is opgericht in september 2017 om de Nederlandse glastuinbouwbouwsector wereldwijd als cluster te vermarkten. Dat doen zij door het gehele tuinbouwecosysteem - bestaande uit wetenschap, ondernemerschap, onderwijs en overheid - van Fork2Farm aan te bieden in een aantal focusregio's. De stichting heeft daarbij een focus op grootschalige complexe projecten en vraagstukken over voedsel en sierteelt in de groeiende megasteden. Op dit moment zijn 25 glastuinbouwbedrijven en de brancheorganisaties AVAG en LTO Glaskracht met hun leden aangesloten die allen een bijdrage leveren om de activiteiten van de stichting te realiseren.

 

 

Publicatiedatum: