Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Werkgevers Tuinzaden: “Alleen primaire arbeidsvoorwaarden in cao”

Werkgevers in de Tuinzadenbranche willen in een nieuwe cao alleen nog afspraken maken over primaire arbeidsvoorwaarden. Alle andere arbeidsvoorwaarden zouden op bedrijfsniveau moeten worden afgesproken met OR of vakbonden. CNV Vakmensen is niet gelukkig dat werkgevers de cao willen uitkleden.

Tijdens het cao-overleg op 18 januari zijn werkgevers in de Tuinzadenbranche concreet geworden over wat ze nu precies bedoelen met de “raam-cao” en wat ze wel en wat ze niet willen afspreken in de nieuwe cao. Ze willen in de cao alleen nog afspraken maken over primaire arbeidsvoorwaarden, zoals arbeidsduur, jaaruren, vakantie, functiegroepen, salarisschalen, loon over feestdagen en toeslagen. Afspraken over werktijden, zon- en feestdagen, verlof, arbeidsongeschiktheid en vergoedingen zouden uit de cao moeten verdwijnen en op bedrijfsniveau moeten worden afgesproken. "Feitelijk betekent dit dat werkgevers niet alleen “nee” zeggen tegen de meeste voorstellen uit onze voorstellenbrief", zo meldt CNV op de website, "maar tevens de cao willen uitkleden en veel meer zaken op bedrijfsniveau willen afspreken."

Op woensdag 3 februari praten partijen verder. Meer informatie & een nader verslag van de onderhandelingen leest u hier.

Publicatiedatum: