Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dobberend Bos drijft bij Floriade Expo 2022 in Almere

Het Dobberend Bos uit de Rotterdamse Rijnhaven heeft haar nieuwe ligplaats gekregen in het Weerwater bij Floriade Expo 2022 in Almere. Het bos bestaat uit 20 gerecyclede zeeboeien uit de Noordzee gevuld met 20 Hollandse iepen. Deze drijvende bomen zorgen voor extra vergroening en het kunstwerk vraagt tegelijkertijd ook aandacht voor klimaatadaptatie, innovatie, gezondheid en bewustwording van het belang van groen bij kinderen en volwassenen.

Het Dobberend Bos is een concept van Jeroen Everaert, founder van kunstproducent Mothership, gebaseerd op het kunstwerk ‘In Search Of Habitus’ van kunstenaar Jorge Bakker. De Floriade heeft het bos in bruikleen.

Tijdens Floriade Preview 2021 en de Expo in 2022 kunnen bezoekers de kunstinstallatie bekijken vanuit de kabelbaan, de boot en vanaf het terras aan het Weerwater. Op de Expo komt één boei met een grote boom, waar het verhaal over de waarde van bomen voor het klimaat, biodiversiteit en leefbaarheid in de stad wordt verteld.

bron: Floriade

Publicatiedatum: