directie RFH in gesprek met leden

Wordt Rijnsburg een ‘niche veiling’?

Is het mogelijk dat naast Landelijk Veilen het fysiek veilen in Rijnsburg behouden blijft voor kwekers en kleine tot middelgrote kopers? Dat is de vraag die centraal staat bij een onderzoek dat Royal FloraHolland de komende maanden doet. In de loop van komend half jaar wil de veiling hier samen met kwekers en kopers naar kijken en een besluit nemen.

Onder meer tijdens ledensessies en informatiesessies komen veel signalen waaruit blijkt dat bij lijnrijders, bloemisten en andere kopers behoefte is aan een veiling met een specifiek assortiment en waar fysiek schouwen mogelijk is. Dit is ook in gesprek met leden van Flora Futura aan de orde gekomen. De afgelopen periode heeft het management van Royal FloraHolland vrij intensief met hen overlegd.

Steven van Schilfgaarde: "Laat ik voorop stellen dat de rol van onze locatie Rijnsburg als exportlocatie en als integraal onderdeel van Landelijk Veilen niet ter discussie staat. Maar we luisteren natuurlijk wel naar wat er leeft en speelt bij onze leden en hun klanten. We zijn er tenslotte voor hen. We gebruiken de komende periode om te kijken welke oplossingen er zijn voor Rijnsburg en of er sprake zal zijn van een sluitende business case. Als we iets doen, moet het wel zijn eigen broek kunnen ophouden."

Royal FloraHolland gaat met diverse stakeholders in gesprek en onderzoekt de bedrijfseconomische haalbaarheid. De verwachting is dat er meer duidelijk is aan het eind van het tweede kwartaal dit jaar.

bron: Royal FloraHolland

beeld: Oostingh


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven