Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jaarlijks sterven ruim 16 miljoen kamerplanten in Nederland

Nederlanders houden van planten en hebben er gemiddeld 13 in huis. Toch blijkt de verzorging ervan een grote uitdaging en zorgt het gebrek aan kennis ervoor dat in 61% van de Nederlandse huishoudens elk jaar planten sterven. 

Uit recent onderzoek van Pokon blijkt dat ruim 99% van de Nederlanders planten in huis heeft. Tijdens de coronacrisis is de populariteit van kamerplanten enorm gegroeid. Het gevoel om ergens voor te zorgen, is hiervoor een grote drijfveer. Toch is het juist de verzorging van de planten waar het regelmatig misgaat.

In het onderzoek komt verder naar voren dat er per jaar gemiddeld 2 kamerplanten per huishouden sterven. Teveel of te weinig water geven blijkt de grootste boosdoener te zijn bij plantensterfte. Ook een verkeerde standplaats van de plant waardoor deze teveel of te weinig licht krijgt, wordt veel genoemd. Een deel van de plantenbezitters heeft geen idee waardoor hun plant het niet heeft gered.  

Het overgrote deel van de ondervraagden geeft aan behoefte te hebben aan advies en kennis. De meest genoemde oplossing is een (verzorgings-)app, daarna een watermeter en ook boeken, een Facebook-groep of forum zijn gehoorde oplossingen. 

bron: Pokon

Publicatiedatum: