Heemskerk, Van der Plas en Celdomy aan de slag met Eco Flowerbox van Circular Plastics

In juni wordt de Eco Flowerbox / FECT in gebruik genomen door Heemskerk Flowers, Van der Plas Flowers and Plants B.V. en Celdomy. Vanuit Circular Plastics is met deze drie partners een gebruikersvriendelijke meermalige bloemenbox ontwikkeld. De Eco Flowerbox / FECT is gemaakt van gerecyclede grondstoffen en heeft een levenscyclus van 7 jaar.

Johan Thans, directeur Circular Plastics: “Wij zijn natuurlijk heel enthousiast dat deze grote spelers in de sierteelt branche voor onze duurzame oplossing hebben gekozen. Naast alle technische hoogstandjes van de Eco Flowerbox / FECT is het nu ook mogelijk om de zijkanten, die natuurlijk ook van gerecycled kunststof gemaakt worden, in de huisstijlkleur te laten produceren. Zowel, Heemskerk als Van der Plas Flowers and Plants en Celdomy krijgen straks de gerecyclede bloemenboxen in een eigen uitstraling passend bij hun huisstijl.“

Voor de bovengenoemde launching partners van Circular Plastics sluit het in gebruik nemen van de Eco Flowerbox / FECT aan op hun missie om te verduurzamen en zo de afvalstromen te verminderen. De box is speciaal ontworpen voor efficiënt transport op Deense karren en is ideaal voor het verpakken van bloemen en planten. De box is gemaakt van 100% gerecyclede kunststof afkomstig uit de sierteelt, dus volledig duurzaam en circulair. Aan het eind van de bruikbare cyclus wordt de box weer gerecycled en wordt er een nieuwe box gemaakt met hergebruik van de grondstoffen. Dit is het beste voorbeeld van een gesloten kringloop logistiek. Dus geen eenmalige kartonnen boxen maar een duurzame oplossing! Naast een mooie CO2 footprint is er ook een zeer attractieve besparing op inkoopkosten gerealiseerd met een zeer korte terugverdientijd van de investering binnen een jaar in deze duurzame FECT box.

Bovengenoemde drie sierteelt bedrijven hebben gekozen voor deze duurzame oplossing omdat:

Lees meer over Circular Plastics en de Eco Flowerbox / FECT via: www.circular-plastics.com

 

 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven