Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In 2026 volop substraatverwerking in nieuwe fabriek Klasmann-Deilmann in Papenburg

Klasmann-Deilmann is bezig met het bouwen van een nieuwe, moderne substraatfabriek in Duitsland. In 2026 zullen in de haven van Papenburg veen, houtvezel, groene compost en andere grondstoffen worden verwerkt tot groeimedia voor de tuinbouw. Dit alles in nauwe samenwerking met Schulte & Bruns.

"Duitsland is en blijft een belangrijke afzetmarkt," zegt Moritz Böcking, algemeen directeur bij Klasmann-Deilmann. "We willen onze afnemers substraat leveren van een hoge kwaliteit en voor de lange termijn. Daarom is de investering in een moderne fabriek in Papenburg ook een investering in de toekomst. We willen hiermee een sterk signaal geven, vooral tijdens de coronapandemie."

Innovatieve substraten
In de toekomst zullen de benodigde grondstoffen uit heel Europa komen. Het bedrijf heeft turfbronnen, die worden 'geoogst' in Duitsland en de Baltische Staten, naar RPP-standaard. Het heeft ook verschillende houtvezel- en composteerfaciliteiten in Duitsland en Nederland en internationale leveringscontracten voor kokos, perliet, klei, schors en meststoffen. "In Papenburg zullen we substraatmixen van een hoge kwaliteit produceren, die aan duurzaamheidscriteria en de hoge kwaliteitseisen van onze klanten voldoen," bevestigt Moritz Böcking. "De haven van Papenburg biedt hiervoor de optimale omstandigheden, omdat we hier goederenstromen vanuit verschillende regio's centraal bij elkaar kunnen brengen. Papenburg zal niet alleen de modernste fabriek hebben, maar ook de meest innovatieve substraten produceren. Met Schulte & Bruns hebben we een sterke partner aan onze zijde die sterk geworteld is in de industrie en met wie we al lang een goede samenwerking hebben."

Bengt Fischer, algemeen directeur van transport en logistiekbedrijf Schulte & Bruns, opgericht in Papenburg in 1882, zegt hierover: "De samenwerking tussen onze twee bedrijven verzekert ons van grote hoeveelheden in de haven van Papenburg en dus werk voor onze vloot op de lange termijn. We zijn dankbaar dat de stad Papenburg, met de hulp van deelstaat Laag-Saksen en district Emsland, de nieuwe sluis aanlegt. Die zal de haven van Papenburg klaarstomen voor de toekomst en dus ons gezamenlijke, innovatieve project mogelijk maken."

Verdere uitbreiding
Klasmann-Deilmann's substraatfabrieken in Centraal Emsland en aan het zogenaamde Küstenkanal (kustkanaal), zullen blijven draaien in de komende jaren. "Onze turfbronnen zijn groot genoeg om op meerdere locaties te kunnen produceren," legt Moritz Böcking uit. "Maar we voorzien wel dat de tijd van turfwinning in Duitsland tot een einde komt. Wij denken op de lange termijn en zijn al bezig met het creëren van kansen voor ons bedrijf, voor onze medewerkers en vooral voor onze klanten. Papenburg biedt hiervoor de optimale infrastructuur."

Met de nieuwe fabriek bouwt Klasmann-Deilmann verder op een succesvol model in de haven van Rotterdam, waar het bedrijf al meer dan dertig jaar grondstoffen verwerkt en groeimedia produceert. "We breiden de locatie in Nederland constant uit," zegt Moritz Böcking, "Recent nog hebben we daar meer dan 10 miljoen euro geïnvesteerd. We zouden graag een vergelijkbaar succesverhaal opstarten in Papenburg."

Voor meer informatie: 
Klasmann-Deilmann
www.klasmann-deilmann.com

Publicatiedatum: