Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pensioenen bij BPL worden niet gekort, premies gaan omhoog in 2021

Tholen – “We hebben goed nieuws en we hebben slecht nieuws,” begon Eline Lundgren, voorzitter bij pensioenfonds BPL voor de werknemers. Het goede nieuws luidde dat BPL de opgebouwde pensioenen van haar deelnemers in 2021 niet gaat verlagen. BPL zat namelijk volgens de voorlopige berekeningen in december op een dekkingsgraad van 92,4% en dat is boven de vereiste 90%. Samen met Jack Buckens, bestuursvoorzitter namens de werkgevers, lichtte zij de deelnemers bij het pensioenfonds in.

Jack Buckens, voorzitter namens LTO bij BPL

Zoals gezegd was er ook slecht nieuws. De dekkingsgraad bij BPL is nog altijd te laag en daarom moet het bestuur ingrijpen. Zo gaan de premies in het nieuwe jaar omhoog met 0,7% voor zowel werknemers als werkgevers.  Daarmee gaat de premie van 25% naar 26,4%. Het opbouwpercentage van de pensioenen wordt daarnaast verlaagd naar 1,7% (dat was eerst 1,875%).

Een rekenvoorbeeld hoe het pensioen in 2021 wordt opgebouwd

De redenen waarom BPL moet ingrijpen op het moment heeft vooral te maken met de algemene ontwikkelingen waar alle pensioenfondsen last van hebben. Er is sprake van een lage rente op de markt, meer verplichtingen en regelgeving voor fondsen en meer uitbetalingen. Want hoewel 2020 voor BPL zeker geen ongunstig jaar was met een rendement van 8% dekt dit alsnog de uitgaven niet van het fonds.

Eline Lundgren, voorzitter namens FNV bij BPL

Voor meer informatie:
BPL Pensioen