HilverdaFlorist en Takii bundelen krachten op gebied van veredeling potgerbera's

HilverdaFlorist en Takii bouwen voort op hun bestaande relatie met een samenwerking op het gebied van de veredeling van potgerbera's. Door hun krachten te bundelen willen de bedrijven tegemoetkomen aan de vraag van klanten in de snel veranderende markt voor potgerbera's. 

Takii heeft een succesvol veredelingsprogramma voor potgerbera's dat heeft geleid tot talrijke introducties zoals de hybride Royal-serie. HilverdaFlorist is gerberaspecialist en zal dit veredelingsprogramma integreren op hun veredelingslocatie in Nederland en de zaadproductie opstarten.  

De familiebedrijven hebben een lange gemeenschappelijke geschiedenis en werken al samen op andere gebieden. Deze strategische samenwerking is naar eigen zeggen dan ook een logische stap, waarbij partijen van elkaars expertise zullen kunnen profiteren.

De samenwerking is alleen in de werkvelden veredeling en zaadproductie. De verkoop van de potgerbera Royal-serie wordt via Takii voortgezet en de Flori Line en Sundayz uitsluitend via HilverdaFlorist.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven