Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ecochain analyseert CO2-voetafdruk Chrysal

Met het bestrijden van klimaatsverandering, één van de pijlers uit het Chrysal Cares programma, ambieert het bedrijf in 2030 klimaatneutraal te zijn.

Om klimaatneutraal te zijn, is het belangrijk om de impact op het milieu te kennen. Daarom heeft men de CO2-voetafdruk geanalyseerd door middel van een Life Cycle Assessment (LCA). Het bedrijf Ecochain heeft de impact op het milieu van alle producten en faciliteiten in Nederland en Afrika gemeten. "Nu weten we waar onze impact het grootst is en waar we kunnen verbeteren. We werken aan onze CO2-uitstoot door ons energieverbruik te verminderen en bij inkoop bij te dragen aan innovatief transport. Bovendien kunnen we onze klanten helpen om weloverwogen beslissingen te nemen over duurzaamheid."

Naast klimaatverandering focust het Chrysal Cares programma op nog drie andere pijlers. Dit zijn het bijdragen aan een duurzame economie, zorgen voor mensen door levens en werkomgeving te verbeteren en streven naar een positieve impact op het milieu door biodiversiteit te ondersteunen.

"In 2030 willen we voor 50% circulair zijn. We hebben onze complete lijn van duurzame bloemenvoeding sachets geïntroduceerd, het composteerbare sachet, het papieren sachet en het sachet gemaakt van volledig recyclebaar plastic. En met onze Bag-in-Box verpakking voor Professional 2 gebruiken we tot wel 70 procent minder plastic. Maar hier stoppen we niet. Onze ambitie is dat al onze verpakkingen zijn gemaakt van hernieuwbaar materiaal en recyclebaar, herbruikbaar of composteerbaar zijn."

"Naast onze stap naar duurzame verpakkingen gebruiken we ook groene (wind) energie, zonnepanelen, LED verlichting en investeren we in energiereductie. We zijn constant op zoek naar nieuwe innovaties, partnerships en manieren om duurzaamheid verder in ons bedrijf te integreren."

Klik hier voor meer informatie over Chrysal Cares.

Publicatiedatum: