online informatiebijeenkomst (19 jan, 13:00-14:30)

Wie doet mee aan BioCops?

BioCops is een projectvoorstel voor het inzetten van biologische beheersing tegen 4 invasieve plantensoorten in Nederland en België die de biodiversiteit bedreigen en veel onderlast en onderhoudskosten geven: Groot kroosvaren (Azolla filiculoides), Aziatische duizendknoop (Fallopia japonica s.l.), Watercrassula (Crassula helmsii) en Grote waternavel (Hydrocotyle ranunculoides). Het project loopt van 2021-2026 en wordt uitgevoerd door een Consortium (bedrijven, onderzoeksinstellingen) in samenwerking met en op proeflocaties van deelnemende stakeholders in NL en BE. Ook een Europees team van wetenschappelijke experts en beleidsmakers doet mee.

Er is nog ruimte voor partijen met interesse en hiertoe organsieerd men een informatiebijeenkomst. DDeze is van 13 - 14:30 uur online te volgen, U kunt zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst via deze ZOOMlink.

Met het project is 4,5 miljoen euro gemoeid. Daarvan wordt 60% door de EU gefinancierd. De overige 40% (1,8 miljoen euro) moet door het Consortium en de deelnemende probleemhouders worden bijeengebracht. Gevraagde jaarlijkse bijdrage per deelnemende stakeholder gedurende 5 jaar: €10’000-15’000 (voor kleine organisaties €5’000) .

Klik hier voor meer informatie over het project


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven