FloraHolland vertrouwt afhandeling internationale betalingen toe aan Citi

Het digitale platform Floriday van Royal FloraHolland biedt mogelijkheden aan internationale kwekers en kopers om met elkaar te handelen. Zorgeloos handelen vraagt om betaling in meerdere valuta, waaronder US dollars. Royal FloraHolland heeft daarom Citi gekozen als global cash management provider. Citi heeft vestigingen in meer dan 100 landen en heeft veel kennis over de ter plaatse geldende financiële wet- en regelgeving.

Op veel plekken in de wereld is de dollar het geëigende betalingsmiddel om internationaal zaken te doen. Het in dollars aanbieden van producten van kwekers zal koopkracht brengen naar het Floriday-platform en nieuwe markten aanboren. David van Mechelen, CFO Royal FloraHolland: “De professionaliteit, de ruime ervaring met international cash management en zeker ook de wereldwijde aanwezigheid van Citi met eigen filialen biedt kansen voor de uitbreiding van onze financiële dienstverlening ter ondersteuning van onze internationale strategie. Dat waren doorslaggevende factoren om voor Citi te kiezen en met hen dit partnership vorm te gaan geven. Citi heeft veel ervaring in onder meer Afrika en het Midden-Oosten, belangrijke productie- en handelsgebieden voor de leden van onze coöperatie en hun klanten. Samen met Citi willen en kunnen we internationaal verder groeien.”

Auke Leenstra, Managing director Nederland van Citi: "Citi is verheugd met het partnership met Royal FloraHolland in de rol van global cash management provider. We kijken ernaar uit om Royal FloraHolland te helpen bij het realiseren van hun internationale strategie. Dit partnership onderstreept de positie van Citi Commercial Bank als toonaangevende aanbieder van wereldwijde bancaire mogelijkheden voor digitale & softwarebedrijven in Nederland. De sierteelt is een belangrijke sector voor Nederland en Citi is enthousiast om bij te dragen aan de wereldwijde groeiambities van Royal FloraHolland. Citi zal nauw samenwerken met het Royal FloraHolland-team bij het betreden van nieuwe markten en de implementatie van hun nieuwe online digitale marktplaats".

bron: Royal FloraHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven