Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ruim 77.000 aanvragen toegekend in derde opnstelling NOW

De UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid NOW. Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers.

De sectoren horeca en catering en detailhandel zijn samen goed voor meer dan de helft van alle toekenningen. Aanvragen in deze categorie hebben betrekking op ruim 309.000 werknemers. De aanvragers meldden een omzetverlies van 68,5% en kregen een voorschot van ruim 206 miljoen euro.

Vanuit de voeding- en genotmiddelenindustrie waren er 731 aanvragen waarbij ruim 16.000 werknemers zijn betrokken. Het omzetverlies van de betrokken bedrijven bedraagt gemiddeld 42,8% en er is is voor ruim 11,5 miljoen euro aan voorschotten toegekend.

In de derde periode NOW komen werkgevers met minimaal 20% omzetverlies over een periode van 3 maanden, in aanmerking voor een tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden oktober tot en met december. Die tegemoetkoming is maximaal 80% bij een omzetverlies van 100% en evenredig minder bij een lager omzetverlies. In eerste instantie betaalt UWV een voorschot van 80% van de tegemoetkoming.

Aanvankelijk konden werkgevers een aanvraag indienen van 16 november tot en met 13 december. Na de aankondiging van de lockdown door premier Rutte heeft UWV het loket opnieuw opengesteld van 15 december tot en met 27 december. Van de uiteindelijke ruim 81.000 aanvragen zijn iets minder dan 4000 aanvragen afgewezen, omdat ze niet aan de voorwaarden voldeden.

Voor de eerste periode NOW werden 139.500 aanvragen toegekend en keerde het UWV 7,9 miljard euro aan voorschotten uit. Bij de tweede periode NOW ging het om ruim 63.500 toekenningen en een totaal voorschotbedrag van 4,3 miljard euro.

Bron: UWV

Publicatiedatum: