Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

e•bloom verstuurt boeketten verpakt in papier vervaardigd van bloemenafval

Sinds kort verpakt e•bloom haar boeketten in papier wat is vervaardigd van bloemenafval. "Daarmee hebben we de primeur én de exclusiviteit in Nederland, België en de Nordics", weet Menno Boermans, directeur e•bloom. 

"De afgelopen weken hebben we voor het eerst ook onze No Waste Friday bossen verzonden in het bloemenpapier. Dus bloemen die anders in de kliko verdwijnen hebben we verpakt in papier volledig gemaakt uit bloemenafval", vertelt Femke van Aalst van e•bloom. "Voor onze eerste productie is alleen rozenafval gebruikt van een Hollandse kweker. Het uiteindelijke doel is om ons eigen bloemenafval te gaan gebruiken voor het produceren van het papier. Dan is de cirkel rond. Het papier is uitgevoerd in onze huisstijlkleur en voorzien van een lichte bedrukking die ook vertelt dat het papier waar jouw boeket in zit, voorheen bloemen waren. De kleurstoffen waarmee het papier gekleurd is zijn compleet veilig en de vellen zijn bedrukt met Bio-inkt. En als je goed kijkt, zie je zelfs stukjes bloem en steel zitten.’

Voor meer informatie:
e•bloom
www.e-bloom.nl

Publicatiedatum: