Een waardig afscheid voor Arie Boot

“B..OO..T, just like the things you put on your feet.” Dit is de kenmerkende manier waarop Arie Boot, jarenlang Gakon’s ‘Sales rep’ in Amerika, zich graag voorstelde aan nieuwe contacten. Vandaag viert hij zijn 85ste (vijfentachtig!) verjaardag.

Arie, geboren in Slikkerveer, nabij Ridderkerk, begint zijn loopbaan als verkoper in de kolenhandel. Kolen zijn destijds een veel gebruikte brandstof voor woonhuisverwarming, maar ook voor heel veel fabrieksmachines. We hebben het dan over de begin jaren '50, de crisisjaren. Mede door dit laatste feit pakt Arie dan ook zijn koffers en reist naar het beloofde land, Amerika.

Arie gaat hier aan de slag bij een plaatselijke boer. Na diverse omzwervingen en inmiddels half Amerika te hebben gezien, is Arie plots mede-eigenaar van een groot tuinbouwbedrijf. Na enige jaren begint hij als verkoper bij een kassenbouwer, woont in een camper en geniet van het leven.

Tuinbouwmarkt
Genieten van het leven, dat doet Arie nog steeds, echter niet als een geijkte gepensioneerde man. Arie komt op zijn 76e in contact met Gakon en beide partijen besluiten te gaan samenwerken. Arie maakt op deze manier Gakon wegwijs binnen de Amerikaanse tuinbouwmarkt en laat Amerika kennis maken met Gakon.

Echter is nu dan toch de tijd gekomen om het wat rustiger aan doen. En dat mag ook wel na 20 gewerkte jaren na zijn pensioen en zo’n 48 jaren voorafgaand zijn pensioen!

Achter de geraniums zitten is er niet bij voor Arie, want hij blijft 'slapend actief' voor Gakon. Waakzaam en oplettend en wellicht, als het aan Arie ligt, aanwezig bij de tuinbouwshow in Columbus – Ohio aanstaande zomer.

BOOT, B..OO..T, just like the cowboys wear them ….


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven