VG Orchids presenteert Tiny Dolls

Vanaf januari 2021 start VG Orchids met het uitleveren van Tiny Dolls. Met deze stap professionaliseert en verstevigt VG haar positie in de markt voor de phalaenopsis in de potmaat 6cm.

De lancering van Tiny Dolls gaat gepaard met een nieuwe look en feel van de diverse verpakkingen en toegevoegde waarde. In de loop van 2021 worden hier nog een aantal concepten aan toegevoegd zoals onder andere een nieuwe cadeauverpakking.

Hiermee creëert VG een bredere collectie. Met het merk Tiny Dolls blijft VG de hoogste kwaliteit nastreven met meertakkers en een goede houdbaarheid.

Historie 6cm productie
Naast de 12cm phalaenopsis, waarin met name specialities vermarkt worden en de Royal Art collectie met haar verschillende kleuren, produceert VG al sinds 2008 de phalaenopsis in potmaat 6cm. Met een marktaandeel groter dan 40% onderstreept dit de positie van VG in de markt. Om door te kunnen groeien met het eigen merk VG is besloten om per 1 januari de naam Little Lady los te laten.

Aqu@
Ook de Tiny Dolls zullen in de vertrouwde aqu@ pot worden uitgeleverd. Dit concept is ontwikkeld om de kwaliteit van de Tiny Dolls optimaal te waarborgen. Het potje klikt om de kweekpot heen en op deze manier wordt er een waterreservoir gecreëerd. Wanneer Tiny Dolls de kwekerij verlaten, wordt er water gegeven. Al het water dat niet direct wordt opgenomen door de plant wordt opgevangen in dit waterreservoir. Tijdens de transportfase van de kwekerij tot aan de consument zal het opgevangen water langzaam verdampen en opgenomen worden door de plant. De Tiny Dolls ontvangen hierdoor voldoende vocht voor de duur van 10 a 12 dagen en blijft op deze manier langer mooi en voorkomt knopval en verlengt de houdbaarheid.

Het grote voordeel voor de klant is dat Tiny Dolls in aqu@ de kosten rondom de verzorging van de plant doet afnemen. Tevens zal de houdbaarheid toenemen wat een omzet verhogend effect met zich meebrengt en minder ‘waste’ op de winkelvloer.

De Tiny Dolls zijn vanaf 1 januari jaarrond leverbaar.

 

Voor meer informatie:
VG Orchids
Pastoor Verburghlaan 12
2678 NE De Lier
T: (0174) 512 249
F: (0174) 518 397
E: info@vgorchids.eu
www.vgorchids.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven