Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mijlpaal Stimuflori: 60 projecten ondersteund

Sinds de introductie van Stimuflori in 2014 zijn meer dan 150 aanvragen ingediend waarvan er bijna 60 gedeeltelijk zijn gehonoreerd en vaak ook meerdere jaren lopen. Zo wordt ‘De Club van 100’ van WUR Glastuinbouw al sinds 2015 ondersteund en dit jaar en volgend jaar ook, in totaal in ieder geval dus acht jaar.

Inmiddels heeft Stimuflori € 2,4 miljoen reeds uitgekeerd dan wel toegezegd. Het totaal van de projectbegrotingen hiervan is iets meer dan € 18 miljoen. Met andere woorden: mede dankzij de bijdragen van Stimuflori is € 18 miljoen in of voor de sierteeltsector geïnvesteerd. Anno 2020/2021 lopen er zo’n 18 projecten en met de huidige activiteiten en portefeuille kan Stimuflori tot 2022/2023 actief zijn. Vijf keer per jaar beslist Stimuflori over aanvragen, die ca. drie weken voor de vergaderdatum kunnen worden ingediend.

Stimuflori is de werknaam van de Stichting Fonds Internationale Bloemenvaktentoonstelling. Doelstelling van het fonds is het bevorderen van innovatie in-  en promotie voor de sierteeltsector.

Publicatiedatum: