Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teler met houtstookplannen terug aangewezen op WKK

De ondernemers achter BW Stook in Pijnacker moeten afzien van hun houtstookplannen. Een hoger beroep tegen intrekking van een eerder verleende omgevingsvergunning haalde het onlangs bij de Raad van State niet. De uitspraak betekent dat de kassen van de betrokken paprikatelers niet met warmte uit de installatie verwarmd kunnen gaan worden. De teler is terug aangewezen op de WKK.

De zaak rondom de houtstookinstallatie liep al enkele jaren. In eerste instantie werd een vergunning verkregen, maar later werd die ingetrokken. De houtstookinstallatie zou niet binnen het geldende bestemmingsplan 'Agrarisch - Glastuinbouw' passen. Getwijfeld werd ook of de warmte vanuit de installatie uitsluitend voor de kassen gebruikt zou worden. 

Daarbij speelde de omvang van de geplande installatie een rol. Die zou meer capaciteit krijgen dan de huidige, inmiddels gemoderniseerde, WKK's bij de teler. Warmte vanuit houtstook zou ook aan een regionaal warmtenet geleverd kunnen worden. 

Bij omwonenden leefden ook bezwaren. Zij wezen op o.a. vermeende gezondheidsgevaren. 

De Rechtbank Den Haag oordeelde eerder dat het beroep van BW Stook tegen intrekking van de vergunning ongegrond was. In hoger beroep kwam ook de Raad van State op 30 december 2020 tot die conclusie. 

De hele uitspraak is hier te raadplegen.