Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ook in 2021 geen hoge WW-premie bij veel overwerk

Het kabinet heeft besloten dat de hoge ww-premie voor werknemers, met een vast contract en die dit jaar meer dan 30% overwerken, ook niet geldt in 2021. In 2020 gold deze regeling ook al. Het besluit is genomen op verzoek van de Stichting van de Arbeid omdat dit onwenselijke gevolgen heeft voor bedrijven in sectoren waar overwerk vanwege de coronacrisis juist nodig is.

In de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is bepaald dat werkgevers voor werknemers met een vast contract een lage ww-premie betalen en voor werknemers met een tijdelijk contract een hoge ww-premie. Als werknemers met een vast contract in een kalenderjaar meer dan 30% overwerken dan is de hoge ww-premie met terugwerkende kracht alsnog van toepassing.

Lees meer informatie over de WW-premie in het kennisdocument van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (versie december 2020) of kijk op onze themapagina WW-premie.

bron: Werkgeverslijn

Publicatiedatum: