In memoriam: Niek Lievaart

Niek Lievaart is afgelopen zondag op 66-jarige leeftijd overleden.

Niek is in de tuinbouwwereld alom bekend. Hij heeft door de jaren heen op allerlei manieren met vele kwekers en handelaren te maken gehad.

Niek startte op 17 jarige leeftijd zelfstandig een bloemenwinkel in Maasdijk. Hij kocht zelf in op de klok in Naaldwijk.

Vervolgens rolde hij in de handel van plantenstek. Hij was de eerste/enige met Goldcrest stek (cypres), ging deze zelf opkweken en was op jonge leeftijd al een grote plantenkweker. Ook startte hij al op jonge leeftijd met het opkopen van grond en tuinen, waardoor hij uitgroeide tot een van de grotere vastgoedboeren uit de regio.

Daarnaast was hij ook altijd een fanatiek sportman en vooral een hardloper. Dat heeft hij tot een aantal jaar geleden nog minimaal 3x per week gedaan.

Ook deed hij (weliswaar meest anoniem) veel voor goede doelen.

Niek is een jaar of 5 geleden gaan tobben met zijn gezondheid maar heeft puur op wilskracht en karakter en de goede liefdevolle verzorging van zijn lieve vrouw nog tot zondag 3 januari geleefd en gehandeld.

Een heel mooi mens is heengegaan. Niek laat zijn vrouw en twee dochters na alsook heel veel mensen die hem gekend hebben en hem absoluut zullen gaan missen.

(tekst: Martin van Klink)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven