Bloemist blijft open, op de klok geen grote doordraai

Tholen - Ondanks dat de fysieke winkels tot 18 januari op slot moeten, mogen bloemisten toch doorgaan met de fysieke verkoop. "Buiten de winkel weliswaar en voorlopig tot aan de kerst, maar feitelijk blijven daarmee de verkoopkansen aanwezig", zo omschrijft Marco Maase, directeur van branchevereniging VBW, de situatie.

Net als bij ons moeten ook in Duitsland de zogenaamde 'niet-essentiële' winkels dicht (en wel tot 10 januari). Dit nieuws leidde gisteren tot flinke vraaguitval maar, zo meldt een transporteur op Duitsland ons, het merendeel van de reguliere stromen liepen vandaag weer als normaal. Het is nog afwachten welke invulling de verschillende deelstaten zullen geven aan het besluit van nationale regering; naar verluid komt hier vandaag meer duidelijkheid over.

Geen grote vraaguitval
De handel is vanochtend min of meer normaal verlopen. Behoudens een aantal mitsen en maren - over gisteren en vandaag worden flinke prijsschommelingen gemeld, over de hele lijn zijn prijzen lager, een stuk handel op Duitsland is zogezegd 'on hold' - ziet FloraHolland zelf, althans voor nu, geen aanleiding tot het nemen van (aanvoer)maatregelen. "We bekijken de situatie van dag tot dag", zo vertelt perswoordvoerder Michel van Schie, "maar doordraaipercentages bleven vandaag binnen acceptabele marges. Deze waren iets hoger dan gebruikelijk, maar niet dusdanig schrikbarend dat moet worden opgetreden."


Een mooi voorbeeld van subjectief welbevinden; de eigen winkel uitgejaagd en toch zo blij als een kind.

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.