Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Supermarktketen HOFER gaat over op duurzaam transport met 100% duurzame ladingdragers van Van Vliet

Het Europese supermarktconcern HOFER zet als eerste Europese retailer de nieuwe 100% duurzame ladingdragers van Van Vliet in zijn transportketen in. De Oostenrijkse supermarktketen gaat deze ladingdragers gebruiken als plantcontainer in plaats van de eerder gebruikte conventionele houten karren. Deze nieuwe duurzame ladingdrager is gemaakt van gerecycled materiaal, is na gebruik volledig recyclebaar en is extra efficiënt in gebruik. Dat betekent: geen chemisch afval, minder CO2-uitstoot, minder onderhoud en ook meer duurzaam transport.

100% duurzame ladingdragers
De nieuwe ladingdragers zijn gemaakt van gerecycled polypropyleen. Dit is een duurzaam materiaal dat volledig recyclebaar, slijtvast en stevig is. Verder zijn de stalen delen gedeeltelijk gemaakt van hergebruikt staal. Al het gebruikte materiaal is aan het eind van de levensduur van de karren ook weer volledig te recyclen. Omdat er geen hout is gebruikt, komt er bovendien geen chemisch afval vrij na het gebruik van de kunststof ladingdragers. Daarmee hebben deze nieuwe ladingdragers een veel kleinere impact op het milieu dan conventionele houten karren.

Nieuwe ladingdragers belangrijk onderdeel duurzaamheidsstrategie
De nieuwe ladingdragers van Van Vliet zijn in twee opzichten een belangrijke stap richting duurzaam transport. Ten eerste maken de optimale maatvoering van de ladingdragers en het lage gewicht van de nieuwe containers het mogelijk om de laadruimte van vrachtauto’s beter te benutten. Dit betekent minder transportkilometers en minder CO2-uitstoot bij het transport.

Aan de andere kant zijn de 100% duurzame containers gemaakt van gerecycled materiaal en zijn ze op zo’n manier gebouwd dat alle onderdelen vervangbaar en recyclebaar zijn. Daardoor hebben de containers een langere levensduur en leveren ze minder afval op aan het eind van de gebruiksduur. Op jaarbasis zal HOFER met deze nieuwe containers zo’n 6 miljoen transportkilometers, 8,3 miljoen liter water en 13.500 GJ energie (= het jaarlijkse energieverbruik van 480 huishoudens) besparen.

Slijtvast, stevig en schoon
De nieuwe ladingdrager is ook een veilig alternatief voor conventionele ladingkarren. Zo is gerecycled polypropyleen beter schoon te maken en te desinfecteren dan hout. Daardoor kunnen ziektekiemen en bacteriën zich minder makkelijk op het materiaal hechten. Ook is er door het gebruikte plastic geen kans op houtrot, zoals bij houten karren wel zo kan zijn. Verder zijn de karren gemaakt van stevig materiaal, waardoor de kans op omvalgevaar een stuk kleiner is dan bij traditionele karren.

Efficiënt en duurzaam transport
HOFER hecht veel waarde aan een snel, efficiënt en duurzaam transport van goederen. Vanuit het duurzaamheidsinitiatief “Vandaag voor morgen” werkt de Oostenrijkse discountsupermarktketen aan het verminderen van de hoeveelheid verpakkingen en afval binnen alle processen. Het bedrijf heeft al veel verbeteringen gerealiseerd, bijvoorbeeld door over te stappen op opvouwbare kisten voor brood, groenten en fruit. De overstap op de duurzame containers van Van Vliet als plantcontainers vormt een belangrijke volgende stap naar meer duurzaam transport en naar nog meer materiaalbesparing en een grotere efficiëntie.

bron: Van Vliet Containers

Publicatiedatum: