Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van begin tot eindadvies op maat in medicinale cannabisteelt

Tholen – Als onderzoeks- en adviesbureau begon Delphy vier jaar geleden aan cannabisonderzoek. De teelt van cannabis komt overeen met die van chrysanten. De chrysantenconsultants binnen het bedrijf waren als eerste betrokken bij het onderzoek. “Inmiddels werken we met twaalf verschillende specialisten aan verschillende onderzoeken.”

Door goed te kijken naar de teelt en de problemen die daar bij komen, werd een team samengesteld. Hoe krijg je een groep specialisten bij elkaar? Delphy legt uit: “Meeldauw en Botrytis is bijvoorbeeld een groot probleem. We zijn op zoek gegaan naar een adviseur die dagelijks te maken krijgt met veel meeldauw in zijn teelt. Die hebben we toegevoegd aan het team. Zo is er een team ontstaan waarin iedereen zijn eigen expertise heeft. Zo hebben we iemand voor vermeerdering, gewasbescherming, klimaat, bemesting, economie enzovoort.” 

Canada en Amerika
Het begon vier jaar geleden in Canada en Amerika. “We hebben goede contacten met verschillende universiteiten daar. In beide landen begeleiden we bedrijven op teeltgebied. Dat gebeurt live en op afstand. Ook geven we lezingen en trainingen om onze kennis met hen te delen.” 

Europese landen als Portugal en Griekenland hebben zich later aan dit rijtje toegevoegd. Delphy: “In deze landen meldde zich verschillende investeerders die graag een licentie wilden ontvangen om cannabis te telen.”  

Zes stappenplan
Om een goed advies uit te brengen werkt Delphy met een zes stappenplan. Dit werkt als volgt: “Stap 1: we kijken als eerste naar waar iemand wil gaan telen. De volgende stap die volgt is dat we kijken naar hoé iemand wil telen. Samen met verschillende techniekmensen maken we een functioneel design voor de klant. De klant kiest vervolgens met welke schets hij aan de slag gaat. Daar rolt vervolgens een kostenplaatje en een businessplan uit."

De volgende stap die volgt is de logistiek. “Wat heb je nodig? Je hebt licht nodig, je hebt HVAC nodig ,noem maar op. In samenspraak met de teeltconsultant en de techniekman wordt daar aan gewerkt. Uiteindelijk is het plan af en geeft de klant akkoord. Dan gaan we van start met het maken van een bestek. Het plan wordt vervolgens naar drie bedrijven gestuurd voor een offerteronde. Het is de keuze van de klant, voor welk bedrijf hij uiteindelijk kiest.

“Na al deze stappen volgt vaak de vraag vanuit de investeerder: “Hebben jullie ook een kweker?” En die hebben we gelukkig. We hebben inmiddels 12 verschillende kwekers wereldwijd.”  

Advies op maat
Om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt, geeft Delphy advies op maat en leiden zij zelf mensen op. “We werken veel samen met lokale mensen. Deze mensen screenen we, en we leiden ze zelf op. Vanuit Delphy geven we ook trainingen, om de werknemers een goede basis te geven. Wanneer de bouw klaar is, geven we aan de telers advies op maat. Dat proberen we zoveel mogelijk ‘live’ te doen. Maar wanneer het niet anders kan, kijken we ook online met hen mee”, vertelt de consultant.  

Delphy biedt het hele turnkey traject aan, maar klanten kunnen ook bepaalde onderdelen kiezen uit hun totale aanbod. “Op deze manier hebben we al zo’n 20 tot 25 bedrijven geholpen. Begin volgend jaar hopen we weer bij verschillende bedrijven langs te gaan. Bedrijven zijn er klaar voor, en wij ook”, sluit de consultant af.  

Voor meer informatie:
Delphy 
www.delphy.nl 
info@delphy.nl