energie-advies Centrica

Decentrale energieoplossingen bieden uitkomst

Er zijn verschillende manieren om energiekosten beter te managen, te besparen en tegelijkertijd de CO2 uitstoot te verminderen. Volgens Arno van Mourik, General Manager bij Centrica Business Solutions in de Benelux, kan dit met de inzet van decentrale energieoplossingen. “Met de inzet van bijvoorbeeld warmtekrachtkoppeling (wkk) of vraagrespons (Demand Side Response, DSR) verzekert u uw onderneming van een onafhankelijke en robuuste energievoorziening. Ook verlaagt u de energiekosten en boort u nieuwe inkomstenbronnen aan”.

Stabiele prestaties dankzij WKK
Wat zijn precies de voordelen van het gebruik van wkk? Arno: “Met de inzet van wkk wordt niet alleen energie op locatie opgewekt die onafhankelijk is van het stroomnet, ook komt er bruikbare warmte vrij die in kassen te (her) gebruiken is. Zo verkrijgen bedrijven meer controle over hun energiehuishouding. Dankzij wkk worden ook de energiekosten lager, doordat minder energie wordt verbruikt tijdens momenten van een lagere vraag. Daarnaast verlaagt het ook nog eens de CO2-uitstoot en draagt wkk zo bij aan het verder verduurzamen van de onderneming. Er zijn dus meerdere voordelen op te noemen.”

Centrica Business Solutions verzorgt verschillende diensten op het gebied van wkk? “Wij zijn dé wkk-leverancier in Europa", weet Arno. "We bieden korte levertijden op het gerenommeerde merk MTU. Naast het leveren van wkk’s hebben we zeer uitgebreide services op het gebied van onderhoud en optimalisatie. Hiermee zorgen we dat de wkk zo efficiënt mogelijk blijft presteren en het beste rendement behaalt. Daarnaast bieden we met ons onderhoudsconcept 0pen Kitchen Customer Experience een uniek inkijkje tijdens een grootschalige revisie van de wkk. De ondernemer kan hierbij letterlijk bij ons in de “keuken” meekijken hoe de wkk wordt onderhouden en geoptimaliseerd. Zo ziet hij wat er met zijn investering wordt gedaan en hoe zorgvuldig dit gebeurt.”

Waarde creëren door energie slim in te zetten: Demand Side Response (DSR)
Volgens Van Mourik is energie niet langer meer de kostenpost die het lange tijd was voor veel bedrijven: “Energie is een volwaardig onderdeel geworden van de lange termijnstrategie van veel ondernemingen. Ik geef als voorbeeld DSR of vraagrespons. Hiermee kan een bedrijf flexibel omgaan met zijn energieverbruik. Door het verbinden van de energiebronnen met ons 24/7 digitale energiebeheerplatform en het stroomnet, is op momenten van een lage energievraag stroom terug te leveren aan het net. Andersom kan dat ook: bij een hoge energievraag is het verbruik op te hogen. Zo draagt DSR tegelijkertijd bij aan het stabiliseren van het landelijke net. Het slim inzetten hiervan zorgt voor extra betrouwbaarheid van de energievoorziening van het bedrijf en vormt tevens een nieuwe inkomstenbron. Door nu al in te zetten op dit soort decentrale energieoplossingen, legt een bedrijf de basis voor een duurzame en energiezuinige toekomst.”

Meer informatie over de decentrale energieoplossingen van Centrica Business Solutions: www.centricabusinesssolutions.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.