Inger Kristine maakt Uithoornse senioren blij

De tweede Corona-golf slaat hard toe en het lijkt erop, dat de aandacht nu meer uitgaat naar de jongeren, terwijl onze ouderen weer de deur niet uit mogen, beperkt bezoek mogen ontvangen en weer de kwetsbare slachtoffers zijn. Veel van hen raken in de war. Het is wreed.


Inger Kristine geeft een bos rozen aan de bewoners van ‘Het Hoge Heem’ 

De Deens-Nederlandse rozenveredelaar Viking Roses, samen met de Keniaanse rozentelers Molo River Roses en Flora Ola, wilden graag hun trosroos Rosa Loves Me Inger Kristine afstaan om een warm gevoel met een glimlach over te brengen op de bewoners en verzorgers van ‘Het Hoge Heem’ (Uithoorn). "Bloemen brengen troost en geluk, zelfs in een onbegrijpelijke crisis als Covid-19."


Inger Kristine met Rosa Loves Me die naar haar genoemd zijn

Het is een prachtig gebaar van de twee Keniaanse producenten, die net weer hun bloemenexport zijn gestart en de inkomsten hard nodig hebben. Andrew Wambua, GM of Molo River Roses: "Het verhaal van deze roos is even uniek als de actie. Een paar jaar geleden selecteerden Peter Kemei and Kipng'etich Bett van Flora Ola het soort in de proefkas van Viking Roses in Nederland. Eerder, toen de Noorse Inger Kristine Olstad de stand van Viking Roses op een beurs in Aalsmeer bezocht, vroeg haar vriendin en veredelaar Rosa Eskelund of zij een roos naar haar vernoemd zou willen hebben. Helemaal enthousiast koos Inger Kristine een trosroos met een lange steel met grote zacht-rose bloemen (VIK-01-183) die toevallig achterin de stand stond. Een paar jaar later werd de soort aangeplant Kenya en hield Rosa haar woord en werd Rosa Loves Me Inger Kristine gedoopt."

(Op de foto hierboven: veredelaar Rosa Eskelund en Andrew Wambua met de Rosa Loves Me Inger Kristine in die stand van Molo River Rose) 

Vereerd bood de Noorse Inger Kristine zelf de bloemen aan de bewoners en medewerkers van ‘Het Hoge Heem’ op 25 november. Elke huiskamer, hal en werkruimte werd opgefleurd met een warm gevoel in deze duistere dagen.

Voor meer informatie
Viking Roses
John Pouw
Email: john@vikingroses.com
www.vikingroses.com 

For more information:
Molo River Roses
www.mzurrieflowers.co.ke


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven