Desch investeert met succes in circulaire merken

'Recover en D-TectPlus veroveren de markt'

‘De nieuwe duurzame standaard’, zo noemt Desch het zelf. De kunststof potten voor de tuinbouwsector van de jonge, toekomstgerichte merken Recover en D-TectPlus zijn niet alleen gemaakt van gerecycled plastic maar ook zelf recyclebaar. En beide volledig Cyclos-HTP gecertificeerd.


D-Tect Plus en Recover 

Desch heeft het merk Recover geïntroduceerd in 2019, D-TectPlus werd afgelopen voorjaar gelanceerd. Het Duitse keuringsinstituut Cyclos-HTP heeft beide merken gecertificeerd. Ze zijn nIR-detecteerbaar en dat zorgt ervoor dat ze tijdens de verwerking van plastic afval effectief uit de afvalstroom worden gescheiden. De potten kunnen zo eenvoudig worden gerecycled tot een nieuw plastic product. De nieuwe norm voor duurzaamheid is hiermee een feit.

De Recover-potten worden gemaakt van plastic consumentenafval. De producten van D-TectPlus worden gemaakt van postindustrieel recyclaat: plastic afval dat afkomstig is van andere plastic verwerkende bedrijven.

De productie bij Desch draait voor beide merken op volle toeren. De Recover thermovorm potten zijn inmiddels verkrijgbaar in 6 kleuren, de potten van D-TectPlus in maar liefst 14 kleuren. En daar komen steeds meer kleuren bij.

De nieuwe duurzame standaard breidt zich ook uit naar andere producten van Desch. De PS plantentrays worden steeds vaker gemaakt van Recover in de kleur grijs, waarmee ook dit product volledig circulair kan zijn. Ook in de productielocaties van IPP en Epla wordt Recover geproduceerd. De decoratieve spuitgiet-bloempotten van Epla zijn leverbaar in Recover-kwaliteit, in maar liefst 20 aantrekkelijke kleuren. De toegevoegde waarde die Epla biedt aan de plant krijgt daarmee een krachtig nieuw ingrediënt: duurzaamheid.

Desch streeft al sinds de start van de onderneming naar duurzame producten. De eerste lichtgewicht thermovorm bloempotten, die op de markt kwamen ter vervanging van de zwaardere spuitgiet potten, werden gemaakt van afval van plastic verwerkende bedrijven. Deze lichte potten hadden ook toen al een bodem met een uitgekiende vormgeving voor een optimale groei van wortels en plant. Ze werden zodanig geproduceerd dat ze zonder problemen geautomatiseerd konden worden verwerkt bij de kweker.

Desch heeft een boekje samengesteld, waarin dieper wordt ingegaan op Recover en D-TectPlus. Het boekje is online te bekijken via < https://desch.nl/nl/catalogus/De-Nieuwe-duurzame-standaard > of wordt op aanvraag toegestuurd. 

For more information:
Desch Plantpak
desch.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.