Leliebroei onder LED: al forse verschillen in ontwikkelingssnelheid en gewasstand

In het najaar van 2020 is het onderzoek ‘Leliebroei onder LED met minimaal energieverbruik’ van start gegaan. De doelstelling is een energiezuinige lelieteelt met full-LED bijbelichting. Het onderzoek bouwt voort op eerdere proeven waarin lelie werd voorgebroeid onder LED.

Dit vond plaats in de klimaatkamers van Plant Lighting, waarna de verdere afbroei plaatsvond bij Delphy Improvement Centre. Hieruit bleek dat het lichtspectrum gedurende de eerste weken van de teelt van cruciaal belang is voor de trekduur en taklengte en dat de lichtintensiteit in die eerste periode juist niet belangrijk is. Dat maakt een meerlagenteelt voor de beginfase wellicht aantrekkelijk. Maar hoe verhouden die resultaten zich tot een reguliere kasteelt, waar altijd een (klein) aandeel daglicht aanwezig is? En kun je een goede kwaliteit lelie telen onder full-Led?

Klik hier voor een nadere update van de proef


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.