Future Trends & Innovations Event, 1 december

Young AVAG-talenten delen kennis over kassen in 2030

Heeft u een idee hoe de kas er in 2030 uit zal zien? De talenten van het Young AVAG programma wel. Zij vertellen erover tijdens het online Future Trends & Innovations Event op 1 december.

“Over 10 jaar tref je in iedere kas geautomatiseerde drones ten behoeve van gewasbescherming en monitoring. In 2030 komt de behoefte van warmte, elektriciteit, CO2 en zelfs teeltwater uit gedecentraliseerde distributienetwerken (peer-to-peer), wat zowel gekoppeld zal zijn aan particuliere lokale opwekking als ook aan reststromen uit andere sectoren. Door plantspecifieke LED-assimilatiebelichting zal de gele gloed boven tuinbouwgebieden verleden tijd zijn.

De menselijke rol in het teeltproces wordt meer regerend en controlerend in tegenstelling tot uitvoerend. Administratie en logistiek worden geïntegreerd door de inzet van gewas- en plukrobots. Alle meetbare data wordt continu verzameld en kan geanalyseerd worden voor statistische procesoptimalisatie (artificial intelligence).”

Het zijn slechts enkele uitdagingen die de deelnemers van Young AVAG op basis van hun visie op de tuinbouwtoekomst hebben gedefinieerd. Op 1 december zullen zij hun presentatie geven tijdens de vierde editie van het online Future Trends & Innovations Event.

Het Future Trends & Innovations Event heeft tot doel te inspireren met de innovaties van nu, straks en later. Het online event vindt plaatst op dinsdag 1 december 2020 van 15:30 uur tot 17:05 uur. Inschrijven kan via deze link.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.