10 december: presentatie resultaten Seed Money Projecten 2020

In 2020 zijn 15 Seed Money Projecten uitgevoerd bij de topsectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Seed Money Projecten dienen als opstart (ofwel als ‘seed’) voor internationale samenwerkingsverbanden voor Nederlands MKB uit de Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen sector. Hierbij staat het vormen van een consortium centraal. Het doel van een SMP is om bij te dragen aan een duurzame ontwikkeling van een lokaal land- en of tuinbouwsysteem. 

Het resultaat van een Seed Money Project is een plan voor haalbaarheid van internationale samenwerking. Dit kan zijn een onderzoeksvoorstel bij Wageningen Research of een andere kennisinstelling voor de jaarlijkse PPS-call, maar ook een plan voor een andere regeling via bijvoorbeeld RVO, BuZa of internationale organisatie.

De Seed Money Projecten worden gepresenteerd op 10 december 2020 via een digitale websessie. De presentatie zijn geordend in blokken per werelddeel (een overzicht van alle prestaties is te zien op de website van de Topsector T&U).

Tijdens de presentaties zullen de trekkers van de projecten ingaan op het resultaat van het SMP en de mogelijke follow up. Naast de trekkers vanuit onderzoek en bedrijfsleven zijn vertegenwoordigers van TKI-A&F en TKI-T&U, de coördinatoren internationalisering van beide topsectoren, het ministerie van LNV en RVO uitgenodigd. Doel is om gezamenlijk een beeld te vormen van de effectiviteit van het instrument en van de kansen die de verschillende SMP bieden op een vervolgtraject. 

De bijeenkomsten zijn in principe openbaar. Geïnteresseerden worden gevraagd zich aan te melden via info@landbouwwatervoedsel.nl. Per mail volgt dan een link voor de websessie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven