"We kunnen veel meer samenwerken op het gebied van water"

Jaarlijks verdwijnt er 180.000 kuub water uit het gebied van Hoogheemraadschap Delfland richting de Noordzee. Zonde, vindt tomatenkweker Ted Duijvestijn. Hij pleit op Glastuinbouw Waterproof voor meer samenwerking op het gebied van water.

De glastuinbouw zou het verdwijnende water volgens Ted goed kunnen gebruiken. In een gezamenlijke aanpak zouden watervoorziening, opslag, afvoer en ecologische ontwikkeling beter samen kunnen gaan, meent hij.
 
Binnen het project ‘De waarde van water in Greenport West-Holland’ zoeken elf partijen (zie beneden) naar creatieve oplossingen. Samen met de waterspecialisten van Glastuinbouw Nederland vertegenwoordigt Ted de glastuinbouw. “Ons belang hierbij is een toekomstbestendiger waterbeheer. Je hebt te maken met klimaatverandering: lange droge periodes afgewisseld met steeds hevigere buien. Je moet het systeem weerbaarder maken. Als telers kunnen we wel steeds grotere bassins aanleggen, maar dat geeft soms kwaliteitsproblemen. Het is goed om te bekijken of we met een ander oppervlaktewaterbeheer niet alleen onze eigen uitdagingen kunnen oplossen, maar ook maatschappelijke problemen.”

Lees hier meer op Glastuinbouw Waterproof


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven