Flormart organiseert “The City of Herbs"

Aromatische en medicinale planten kunnen een essentiële rol spelen in de wereld van morgen. Ze vormen altijd het steunpunt van de relatie tussen mens en plantenwereld en vormen een buitengewone hulpbron bij het zoeken naar voedselbronnen, in de strijd tegen ziekten en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Dit is het centrale thema van de conferentie “The City of Herbs” die plaatsvindt tijdens het Flormart City Forum op dinsdag 1 december 2020, van 9.30 tot 13.00 uur, een initiatief van Erbaleforum, het Fiera di Padova-project gewijd aan de medicinale toeleveringsketen van planten. De bijeenkomst heeft tot doel de kansen te bespreken die worden geboden door de interactie tussen nieuwe technologieën, levensstijlen en natuur in stedelijke gebieden, in het licht van ervaringen in botanische tuinen, bewijs uit wetenschappelijk onderzoek en ideeën en voorstellen van bedrijven.

"De ervaringsgerichte en culturele relaties die worden gegenereerd door medicinale planten bij degenen die zich wijden aan de zorg voor groene ruimtes en de zoektocht naar een nieuwe relatie met de plantenwereld zijn van onbetwiste waarde", legt Demetrio Benelli, wetenschappelijk directeur van het tijdschrift Erboristeria Domani en coördinator van Erbaleforum uit.. “Maar dat is niet alles. Ze vertegenwoordigen ook een kostbare hulpbron om te reageren op het diepe verlangen naar de natuur dat een van de meest oprechte behoeften is na de lockdown, vooral onder degenen die in een metropool wonen. "

Conferentieprogramma
De conferentie presenteert belangrijke ervaringen over dit thema, waarbij degenen die onderzoek doen naar medicinale planten of deze produceren, samen worden gebracht met degenen die verantwoordelijk zijn voor het beheer van openbaar groen, stedenbouwkundigen, milieu- en landschapsontwerpers en ontwikkelaars van groene technologietoepassingen.

Na de introductie door Alberto Manzo, van het Italiaanse Ministerie van Landbouw, Voedsel en Bosbouw (MIPAAF) en coördinator van de groep die verantwoordelijk is voor de implementatie van de nieuwe regelgeving voor de teelt van geneesmiddelen die in 2018 werd geïntroduceerd, wordt de conferentie geopend door Barbara Baldan, directeur van de Padua Botanische Tuin, de oudste in Italië en bekend over de hele wereld bij zowel academici als leken, niet in de laatste plaats vanwege de rijke collectie medicinale soorten.

De potentiële bijdrage van plantaardig afgeleide biologisch actieve stoffen aan onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen voor opkomende ziekten in moderne samenlevingen - uiteraard inclusief Covid 19 - zal worden behandeld door Anna Rita Bilia, professor aan de Universiteit van Florence en een vooraanstaande internationale figuur in farmacologisch onderzoek naar plantenderivaten, voormalig voorzitter en lid van de raad van bestuur van de Society for Medicinal Plant and Natural Product Research (GA).

Aromatische planten spelen een bijzonder belangrijke rol bij het creëren van een uitgebalanceerd ecosysteem voor lucht en bodem in steden. Dit thema wordt bestudeerd aan de Universiteit van Genua en is het onderwerp van de presentatie door Mauro Mariotti, hoogleraar Toegepaste en Milieubotanie.

Veel stadsbewoners kweken medicinale planten al individueel op hun eigen balkon, of in gemeenschappelijk in bijvoorbeeld stadstuinen. Maar zou er ook een productieve dimensie kunnen zijn aan in de stad gekweekte medicinale planten in de context van de circulaire economie en met de betrokkenheid van de winningsindustrie? Het debat over deze hypothese wordt geopend door Andrea Primavera, agronoomadviseur en voorzitter van de Italiaanse Federatie van Medicinale Planten Producenten.

Bedrijven die duurzame productieprojecten rond deze thema's implementeren, zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de conferentie en hun ervaringen zullen het onderwerp zijn van een debat, gevolgd door de presentatie van het CREA / MIPAAF Verdecittà-project door Gianluca Burghi, onderzoeksmanager en projectcoördinator van CREA. de conferentie tot een einde brengen.

De conferentie zal zowel face-to-face plaatsvinden (na registratie op het portaal www.erbale.bio) als in live streaming.

bron: Flormart 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.