Straf teler met cannabis in komkommerkas valt lager uit

Een teler die in IJsselmuiden in een komkommerkas cannabis heeft geteeld en werd betrapt is gisteren veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur, een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden met een proeftijd van 2 jaar én terugbetaling van 17.583 euro illegaal verdiend geld, de opbrengst van één oogst, waarvan de teler naar eigen zeggen 1/3 kreeg. De teler hoopte met de illegale bijverdienste zijn noodlijdende komkommerteeltbedrijf overeind te houden

De teler vertelde op een eerdere zitting op 2 november dat hij aan de cannabisteelt in zijn kas 'misschien 7500 euro' heeft overgehouden. Hij had de kwekerij zelf opgebouwd en de lampen en schakelkast voor de teelt al in de kwekerij liggen. Andere benodigdheden kocht hij via een groothandel. Ook zaadjes kocht hij. De opkweek van de hennep-planten deed hij zelf.

In totaal heeft de teler naar eigen zeggen voor twee teelten tussen de 30.000 en 40.000 euro geïnvesteerd. 

Er was 1,5 ton terugbetaling van 'criminele winst' geëist, maar omdat de strafzaak langer duurde dan de redelijke termijn die ervoor geld valt de straf lager uit. 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.