Minder stuks en lagere prijzen, stabiliteit vooralsnog gehandhaafd

Het effect van de maatregelen naar aanleiding van de tweede coronagolf zette afgelopen week door en is zichtbaar op de marktplaats van Royal FloraHolland. De handel liep zowel op de klok als in direct nog wat verder terug ten opzichte van vorige week. Uiteindelijk lag het aantal verkochte stuks op de klok vorige week 12,6% onder vorig jaar (snijbloemen -12,3%; kamerplanten -10,3%; tuinplanten -31,3%). Ook bij direct lag de aanvoer 13,6% lager en zakt daarmee 5 procentpunt verder weg ten opzichte van vorige week.   

De middenprijs op de klok lag deze week met 33 cent 9,5% ook lager vergeleken met dezelfde week vorig jaar. Snijbloemen -11,2% en kamerplanten -8,1% zakten iets weg, terwijl tuinplanten een goede prijsvorming lieten zien met +26,6%. De prijsvorming voor direct was slechts -1,5% lager dan dezelfde week een jaar geleden.

De doordraai deze week was 1,5%. Dit is vergelijkbaar met de doordraai in deze periode vorig jaar die rond de 1% ligt. 

bron: Royal FloraHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.