Freek Jansen, Plantanious, over FOG-SYSTEM

"Hogedruknevelinstallatie belangrijk bij biologisch telen"

“Tijdens de warme dagen van afgelopen zomer hebben wij in combinatie met de hogedruknevelinstallatie goede resultaten behaald op het gebied van bestrijding”, vertelt Freek Jansen van Plantanious. “De biologie die we inzetten wordt ondersteund door de hogere RV die we hebben weten te realiseren. Hoe hoger de RV, hoe actiever de bestrijders zijn tegen het aanpakken van de plaag en het produceren van nakomelingen. We streven naar een RV van minimaal 70%. Dit is in de praktijk haalbaar gebleken. Bij hoge buitentemperaturen ontkom je er niet aan om te luchten en dat is niet bevorderlijk voor de RV. Dan dient het percentage naar beneden te worden bijgesteld. De hogedruknevel stelt dit proces uit doordat de temperatuur doorgaans lager wordt gehouden door het inbrengen van vocht. Daardoor hebben we meer groei en een betere kwaliteit waar de bestrijders hun werk kunnen verrichten waar ze voor worden ingezet.” 

JB Groep produceert hogedruknevelinstallaties in eigen huis onder het merk FOG-SYSTEM. Deze RVS-installaties worden over heel de wereld toegepast. Jordy van den Berg van JB Groep: "Vier jaar geleden hebben Freek en ik al eens contact gehad over een hogedruknevelinstallatie. Eind 2019 hebben wij Plantanious als klant mogen verwelkomen. En daar zijn we trots op.” 

JB Groep
Veilingweg 27B 
2675 BR Honselersdijk 
Tel 0174-287763 
www.jbgroep.nl

 

Plantanious
Hooghe Beer 20 
2295 MZ Kwintsheul 
Tel : 0174-296028 
www.plantanious.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.