Eiser en gemeente buigen zich opnieuw over nieuwe kas en bassin

Sinds 2018 staat er een nieuwe kas met waterbassin op een glastuinbouwperceel in Hazerswoude-Dorp. Tegen de verleende vergunning is bezwaar ingediend. De rechtbank Den Haag boog zich er afgelopen maand over, waardoor de gemeente opnieuw een besluit op het bezwaar van de eiser moet nemen.

3 meter grens
De aanvraag betreft de sloop van een oude kas en de bouw van een nieuwe kas met een oppervlakte van 7200m2 voor een sierteeltbedrijf. De eiser, met een aangrenzend perceel, voerde bezwaren aan over de komst van de kas (volgens de eiser ten onrechte toestemming voor bouw binnen 3 meter van zijn perceel) en het waterbassin (ook te dicht op het perceel en vrees voor schade hierdoor).

Verplicht nieuwbouw op concentratiegebied?
Ook wees de eiser op een concentratiegebied voor sierteeltbedrijven in de regio (lokaal bekend als Pot en Containerteeltterrein). Daar zou de nieuwbouw plaats moeten vinden, niet op het het perceel waarop ook nu nog een kas staat. De eiser leest het bestemmingsplan 'Sierteeltgebied Hazerswoude-Dorp 1e herziening' zo dat er geen nieuwbouw van kassen meer mag plaatsvinden. De rechtbank ging daarin niet mee..

Lees hier de hele uitspraak.

Foto index: archief GroentenNieuws. Dit bericht is geüpdatet op 12 november 16.50. In een eerdere versie stond per abuis dat de desbetreffende kas er nog niet staat. Dit bleek onjuist. 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.