Waar WBE het kerstgroen haalt

It’s beginning to look a lot like Christmas…Nobilis, Nordmann, Kiefer, Cypresse, kransen, boompjes en nog veel meer. De komende maanden staan bij de WBE groep in het teken van Kerstgroen. In onderstaande vertelt de exporteur meer over een aantal populaire en veel verkochte soorten en geeft men een kijkje achter de schermen bij enkele van haar leveranciers.

Nobilis
Een van de populairste kerstgroensoorten is Nobilis. Het snijgroen wordt gebruikt voor onder andere kerstarrangementen, kransen, boeketten en andere decoraties. Nobilis is te herkennen aan de zachte, blauwgroene naalden die een heerlijke geur met zich meebrengen.

Wij halen het Nobilis bij onze leverancier uit Denemarken. Hier groeien de groene takken hoog aan de bomen. De bomen kunnen tot wel 30 / 35 jaar oud en wel 25 meter hoog worden. Deze bomen zijn onderdeel van een breder programma en gaan uiteindelijk de houtindustrie in.

Er wordt ook Nobilis van lagere bomen geknipt. Dit groen is over het algemeen wat zachter dan het groen dat hoog geknipt wordt. 

Met een hoogwerker gaat onze leverancier de bomen in. Hij knipt de takken op verschillende lengtes. De takken worden gesorteerd en vervolgens verpakt in bundels van 5kg. Daarna worden de bundels op pallets verpakt. Klaar om naar ons toe te komen.

Naast dat we het Nobilis groen als losse takken aanbieden, wordt het groen ook veel verwerkt in kransen en boompjes. Neem een kijkje in onze webshop voor het actuele aanbod. 

Nordmann
Een ander populair kerstgroen is Nordmann. Deze takken zijn te herkennen aan de donkergroene, glanzende naalden. 

Net als het Nobilis halen we de Nordmann takken onder andere uit Denemarken. Het wordt geknipt van dezelfde bomen als die wij met de kerst in huis halen. Dit komt omdat er al jaren een overschot is aan deze bomen.  De kerstbomen worden vanaf kleins af aan gekweekt door de kwekers. 

Verschillende soorten mos
Ook de verschillende soorten mos worden steeds populairder richting het einde van het jaar. Dit komt omdat mos een mooie basis voor kerstarrangementen en kransen is. 

Platmos is de nummer één van de mossen. Het mos wordt geraapt in de bossen van Denemarken. Deze groene opvuller geeft gemakkelijk een natuurlijk effect aan het arrangement. Platmos is jaarrond verkrijgbaar. 

Dankzij onze leverancier Hennings bieden we ons platmos nu ook in duurzame verpakking aan. Anders dan andere plastic verpakkingen is het houten kistje waar het mos in zit Co2 neutraal gemaakt. Het hout wordt van “oude bomen” gehaald. Er wordt in een gebied maar 20% van de bomen gekapt voor deze bakjes. Wanneer de bomen gekapt zijn worden er nieuwe bomen geplant. 

Extra leuk is dat we de bakjes, nadat het mos gebruikt is, ook veel als decoratie terug zien. 

Bolmos wordt voornamelijk geraapt in Polen en Frankrijk. Het mos was al ontzettend populair tijdens de advent en kerstperiode, maar door de trend van natuurlijke groene moswanden heeft deze mossoort nog meer populariteit gewonnen. 

Rendiermos bieden we in ontzettend veel verschillende kleuren aan in onze webshop. We hebben een kleur die past bij iedere trend. In het wild eten rendieren dit mos, vandaar ook de naam.

Voor meer informatie:
Westland Bloemen Export
Middel Broekweg 29
2675 KB Honselersdijk
T: +31 (0)174 629888
E: info@wbe.nl
www.wbe-group.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.