Is hulpstof nodig bij rupsenbestrijding in gerbera met Verismo?

In het World Horti Center in Naaldwijk loopt een rupsenproef in gerbera om de werking van Verismo, het rupsenmiddel van BASF, te testen. Het middel, sinds 1,5 jaar op de markt met o.a. toelating voor bloemisterijgewassen, laat goede resultaten zien, vertelt Mark Selman van de gewasbeschermingproducent in een video aan Arjan Spaans van Van Iperen.

Contactwerking
Een van de vragen van telers uit de praktijk is nog of er een hulpstof nodig is. Om daar antwoord op te geven worden momenteel verschillende hulpstoffen getest. Voor antwoorden op die vraag is het nu nog te vroeg.

Belangrijk bij Verismo is de aanvangswerking van het middel. Het kan soms 3-4 dagen duren voordat telers daadwerkelijk de werking zien, weet Mark. "Er is sprake van een contactwerking en opname door vraat. De rups stopt met vreten en verhongerd, waardoor de schade redelijk snel stopt."

Dosering en nevenwerking
De dosering is 100 op 100, met maximaal 1 liter per hectare. "Naast de juiste dosering is verder een goede bedekking belangrijk. Daarnaast adviseren wij een bloktoepassing, met een herhaling na zeven dagen."

Verismo heeft ook een nevenwerking op o.a. behaarde wantsen, waarmee in chrysant al goede resultaten werden behaald.

Voor meer informatie:
Van Iperen
www.iperen.com
info@vaniperen.com 



BASF 
www.agro.basf.nl/nl/  
agro-nl@basf.com  

Mark Selman
mark.selman@basf.com

 

 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven